| تاریخ ارسال: 1391/9/13 | 

فرش از زبان مسئولین فرش آذربایجان شرقی

فرش از زبان مسئولین فرش آذربایجان شرقی

فرش دستباف چکیده‌ای از مجموعه هنرهای دستی انسان در طول تاریخ آشنایی او با هنر و مبین ذوق و سلیقه، استعداد، خلاقیت، تفکر و تجسم اوست.

دیری است این هنر – صنعت قد خود را در چنبره مشکلات خمیده است و دست اندر کاران تولید این هنر نفیس از وضعیت به دست آمده اظهار گلایه می کنند و خواستار رسیدگی مسئولین به مشکلات این بخش از هنر – صنعت می باشند. جهت بررسی بیشتر مشکلات حوزه فرش در استان آذربایجان شرقی به سراغ دست اندر کاران تولید فرش رفته و با آنها گفتگویی کرده ایم که در ادامه می آید:
فروشندگان فرش، حلقه گم شده تولید و صادرات فرش آذربایجان شرقی است
نائب رئیس اتحادیه فرش فروشان استان آذربایجان شرقی می گوید: متاسفانه در حلقه تولید و صادرات فرش استان آذربایجان شرقی حلقه فروشندگان فرش نادیده گرفته می شود.
ایوب بشیری می افزاید: این حلقه از تولید کنندگان فرش که تاثیر مستقیمی در ارز آوری به استان و کشور را دارند از هیچ گونه تسهیلات حمایتی برخوردار نبوده و نیستند.
وی همچنین با اشاره به مشکلات فروش فرش ابراز می دارد: امروزه 80 درصد فروشندگان بصورت سنتی تجارت می‌نمایند و این امر تا حدود زیادی به عدم وجود زیر ساخت‌های لازم برای اجرا و استفاده از ابزار و شیوه‌های نو در تجارت و فروش باز می‌گردد و البته نبود همین شیوه‌ها و ابزار نو سبب کمرنگ شدن حضور فرش ایران در معاملات بین المللی و در نتیجه پسرفت این هنر- صنعت شده است.
نائب رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف آذربایجان شرقی ضمن اشاره به کاهش صدور پروانه کسب در سطح استان امی افزاید: این امر زنگ خطری دیگر برای فرش کشور است که برای خروج از این وضعیت باید از تولیدکنندگان و فروشندگان حمایت لازم صورت گیرد تا اوضاع بهتر شود.
طراحی قالی 300 درصد در قیمت فروش فرش تاثیر دارد
رئیس انجمن طراحان و نقاشان قالی آذربایجان شرقی خاطرنشان می کند: در هنر – صنعت فرش 36 رشته هنری مرتبط می باشند و این 36 رشته با دست در دست دادن هم منجر به تولید فرش های نفیس هنری می شوند و در هر یک از این رشته ها اگر یکی عیب و ایرادی داشته باشد، کل مجموعه فرش آسیب می بیند.
وی می افزاید: اگر مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه، مشکلات امور بافندگان نظیر بیمه، مشکلات صادرات برطرف گردد، بهتر می توانیم به عنوان قطب فرش کشور و دنیا به فعالیت خود ادامه دهیم.
اصغرنامی همچنین اظهار می دارد: در برخی موارد به خاطر از هم گسیختگی تشکل های فرش استان نمی توانیم پایه فرش ایران که خود پایه فرش دنیا است، باشیم.
وی می گوید: متاسفانه طرح‌ها و نقشه‌های قالی که برای بافت درخانه‌ها استفاده می‌شود همواره مورد کپی برداری قرارگرفته و اشخاصی مدعی طراحی آن نقشه برای تولید فرش با نام خود در بازار می‌شوند که با این ترتیب حق زحمات طراح اصلی از بین می‌رود.
وی ادامه می دهد: طراحی خوب قالی 300 درصد در قیمت فروش فرش تاثیر دارد ولی متاسفانه با وجود این تاثیر، طراحان و نقاشان قالی در استان که چشم های خود را در این راه گذاشته و می گذارند از حداقل حمایت ها که بیمه باشد، برخوردار نیستند.
این طراح فرش تبریز اذعان می دارد: طرح و نقش آذربایجان بسیار متنوع بوده و از این نظر دارای بیشترین گستردگی در کل کشور می‌باشد. در رنگ نیز به علت تکنیک کدگذاری دست هنرمند نقاش به نسبت سایر مناطق بازتر بوده و به همین دلیل ما در این بخش نیز شاهد آثار بسیار زیبایی هستیم.
وی ادامه می دهد: جوانانی که در حال حاضر وارد کار می‌شوند همچون گذشتگان حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و در صورت استفاده صحیح از تجربه اساتید ما شاهد رشد هرچه بیشتر این هنر حتی نسبت به گذشته در منطقه آذربایجان خواهیم بود.
عمر فرش های معمولی به پایان رسیده است
رئیس اتحادیه فرش فروشان تبریز تاکید می کند: تنها قسمتی که از فرش استان باقی مانده است، قسمت هنری فرش است یعنی در حال حاضر فرش های هنری در استان آذربایجان شرقی بافته می شود و فرش های معمولی دیگر طرفدار ندارد.
فرهاد چمنی با بیان اینکه عمر فرش های معمولی به پایان رسیده است، ادامه می دهد: مسئولان باید فکری به مشکلات فرش استان بنمایند و حمایت های لازم را از این هنر – صنعت به عمل آورند تا نگذارند این صنعت به زمین بخورد.
وی عمده مشکل صنعت فرش استان را مواد اولیه عنوان و تصریح می کند: برای برطرف کردن مشکلات فرش استان باید پلکانی عمل کنیم چرا که وقتی مواد اولیه مرغوب نمی توانیم تهیه و تامین کنیم، طبیعتا نخواهیم توانست گام های بعدی تولید فرش را به خوبی برداریم.
وی اظهار می دارد: دقت در تصمیم‌گیری در حوزه فرش دستباف می‌تواند بسیاری از مشکلات فراروی فرش دستباف را از میان بردارد.
شناسنامه‌دار شدن فرش‌ها از فروش فرش‌های بی‌کیفیت جلوگیری می‌کند
مدیر عامل اتحادیه فرش دستباف روستایی شهرستان اسکو معتقد است: شناسنامه‌دار شدن فرش‌ها از فروش فرش‌های بی‌کیفیت جلوگیری می‌کند.
محمدرضا عطایی وجود واسطه‌ها در بازار فرش را موجب متفاوت بودن قیمت فرش برای تولیدکننده و مصرف‌کننده می داند و می گوید: در این بین بیشتر کسانی که سود می‌کردند واسطه‌ها بودند و با ایجاد این نمایشگاه دست واسطه‌ها به قطع از بین خواهد رفت.
وی می افزاید: به خاطر موقعیت جغرافیایی و سردسیر بودن منطقه، بیشتر مردم به ویژه روستاییان به تولید فرش مشغول هستند.
عطایی ابراز می دارد: با به نمایش گذاشته شدن فرش‌های شناسنامه‌دار، رقابت بین بافندگان فرش افزایش یافته و موجب رونق تولید و صادرات فرش به نام استان می‌شود.
عطایی خاطرنشان می کند: با شناسنامه‌دار شدن فرش‌های دستباف، از فروش فرش‌های بی‌کیفیت جلوگیری شده و سبب رونق فروش این محصول ارزشمند و تاریخی می‌شود.
نبود هماهنگی در تولید و سلیقه مشتری مشکل اصلی تولید و صادرات فرش
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی مشکل اصلی تولید و صادرات فرش را نبود هماهنگی در تولید و سلیقه مشتری عنوان می کند.
محمد جعفر عظمایی با اشاره به تنوع طلبی مصرف کنندگان بازارهای مصرف جهانی اظهار می کند: در تولید فرش و صادرات آن به بازارهای جهانی تجار و فعالان حوزه فرش باید به مسایل فرهنگی و روانشناسی آن کشور نیز توجه ویژه داشته باشند.
وی می دهد: آن چه در بازار مصرف یک کشور مورد پسند و علاقه مردم قرار می گیرد شاید در بازار مصرف کشور دیگر خریداری نداشته باشد و این به روحیات و سلایق آن ها برمی گردد.
وی اضافه می کند: داشتن برنامه صحیح و برنامه ریزی دقیق در حوزه تولید و صادرات چالش ها و مشکلات مربوط به حوزه فرش را حل خواهد کرد.
عظمایی در خصوص تشکیل گروه سلیقه یابی در مرکز ملی فرش ایران نیز می گوید: تشکیل این گروه برای افزایش صادرات فرش و شناساندن فرش دستباف ایران بسیار ضروری بوده و گامی موثر در راستای شناختن هر چه بیشتر سلایق مصرف کنندگان در بازارهای مصرف است، چرا که با تشکیل این مرکز و قرار گرفتن اطلاعات بازار در اختیار تولید کنندگان و فعالان حوزه فرش حضور فرش دستباف ایران و به خصوص فرش آذربایجان در بازارهای جهانی قوی تر خواهد بود.
گزارش از علی آقایاری

منبع: اکو نیوز

دفعات مشاهده: 5908 بار   |   دفعات چاپ: 1495 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 127 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 10

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 578

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb