| تاریخ ارسال: 1393/11/30 | 

نشست تخصصی «تحلیلی بر بازار فرش کاشان» در دانشگاه کاشان برگزار شد

نشست تخصصی «تحلیلی بر بازار فرش کاشان» در دانشگاه کاشان برگزار شد


 نشست تخصصی این نشست به همت دفتر انجمن علمی فرش ایران (شعبه کاشان) و با همکاری دانشکده معماری و هنر و انجمن علمی دانشجویی فرش این دانشگاه  با حضور جناب آقای حاج جواد اصفهانیان تولید کننده برتر در دومین  و سومین دوره  جشنواره فرش برتر ۸۹-۹۱ وجناب آقای دکتر امیر حسین چیت سازیان مدیر طرح و تحقیقات فرش کاشان در محل دانشگاه کاشان برگزار شد.

در این نشست تخصصی که در آن چند تن از اساتید وحدود پنجاه نفر از دانشجویان رشته فرش دانشگاه کاشان حضور داشتند،بیشتر در مورد مسائل و مشکلات موجود بین دانشگاه و بازار و عوامل موثر بر فرش کاشان طرح بحث و گفت و گو شد.

در ابتدا جناب آقای دکتر چیت سازیان به صورت مختصر و کلی در مورد بررسی های انجام شده در رابطه با «وضعیت فرش کاشان،علل رکود فعلی و عوامل موثر بر بهبود آن» توضیحاتی ارائه کردند و کتبی را که در این زمینه به چاپ رسیده است را معرفی نمودند و زمان را بیشتر در اختیار جناب آقای اصفهانیان قرار دادند.

این کتب عبارت اند از:

۱-بررسی تاریخ فرش کاشان و دلایل رکود یا شکوفایی آن در گذشته              :محقق اصلی دکترامیر حسین چیت سازیان

۲-بررسی طرح و نقش قالی کاشان                                                       :محقق اصلی دکتر ابولقاسم دادور

۳-بررسی وضعیت رنگرزی خامه قالی در کاشان                                     :محقق اصلی دکتر احمد اکبری

۴-بررسی کیفیت مواد اولیه و بافت در فرش دستباف کاشان                         :محقق اصلی مهندس غلامرضا صالح علوی

۵-بررسی وضعیت بازرگانی و اقتصادی فرش کاشان                                :محقق اصلی دکترحسن خاتمی                                  

 و عوامل موثر بر رکود آن

۶-بررسی علل وعوامل اجتماعیو فرهنگی موثر                                      :محقق اصلی دکتر محسن نیازی

بر وضعیت فرش دستباف کاشان

۷-گزارش نهایی و جمع بندی نتایج وارائه راهبردها و پیشنهادات                  :محقق اصلی دکتر امیرحسین چیت سازیان

همچنین لازم به ذکر است آقایان استاد محمد رضا عابد(مشاور عالی طرح)،استاد امیر حسین کریم پور(مشاور در بخش طرح و نقش) این بررسی ها بوده اند.

نشست تخصصی

حاج جواد اصفهانیان ابتدا به بحث در مورد کیفیت ومراحل تولیدی فرش پرداخته و متذکر شدند که ما باید علاوه بر حفظ اصالت نو اوری داشته باشیم.همچنین به اصولی مانند عدم تقلید،انتخاب طرح بدیع استفاده از الیاف و مواد اولیه مرغوب،رنگرزی مناسب حتی در پود.شناخت مناسب هارمونی رنگ،چله دوانی و بافت خیلی خوب شناخت داشته باشیم.

اما روی بیشتر صحبت های ایشان در مورد همکاری میان دانشگاه، مرکزملی فرش و بازار بود که عقیده داشتند، فاصله میان دانشگاه و بازار باید کم شود، واحد های تولیدی با دانشگاه هماهنگ شوند وتفاهم نامه امضا کنند، دانشگاه و مرکز ملی بتوانند روی مواد اولیه و کیفیت رنگرزی و ... کنترل داشته باشند حتی اگر بشود حجره ای برای دانشجویان در بازار تهیه شود، تا مرغوبیت فرش بیشتر شود.

همینطور اشاره ای به موادی داشتند که از کشور های خارجی خصوصا چین وارد می شود در حالی که ایران خود می تواند جز بهترین تولید کنندگان مواد اولیه فرش باشد و ابوزیدآباد را مثال زدند که پشم خوبی در آن تولید می شود.

اصفهانیان خاطر نشان کرد که زمانی تجارت جهانی فرش به ایران سود زیادی می رساند و حالا که مشتری به این سمت نمی آید ما خودمان باید به دنبال مشتری برویم تا بازار خوبی  در سطح جهانی داشته باشیم و فرمودند زمانی بوده که افرادی مانند عمواوغلی وام می داده اند و حالا که چنین وضعی نیست دولت باید تسهیلات بیشتری برای این هنر و صنعت تماما ایرانی، قرار دهد.   

و در آخر می توان گفت کاشان یکی از قدرت های هنر و صنعت فرش بوده است و همیشه در هر زمینه ای چه طراحی  و تولید و چه رنگرزی انسان های بزرگی را تربیت کرده که خود باعث شده بر مناطق زیادی تاثیر بگذارد تا از کاشان به عنوان الگو نام برده شود که این امر می تواند بازهم به همت دانشجویان و همکاری بازاریان و دولت میسر شود.

مشاهده گزارش تصویری


گزارش از محمدحسین قوام پور - عکس حدیثه گلمکانی

کلیدواژه ها: دکتر امیر حسین چیت سازیان | دانشگاه کاشان | کاشان | شعبه کاشان انجمن | فرش کاشان | جواد اصفهانیان |

دفعات مشاهده: 4812 بار   |   دفعات چاپ: 998 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 11

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 224

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb