رسانه ها؛ پشتیبانان حمایت از فرش به عنوان تولیدی ملی

 | تاریخ ارسال: 1391/7/4 | 

رسانه ها ، پشتیبانان حمایت از فرش به عنوان تولید ملی

هارولد لاسول برای پیام 3 نقش متصور بود. یکی نقش خبری یا کارکرد نظارت بر محیط، دیگری نقش راهنمایی و کارکرد پی ریزی و تقویت همبستگی اجتماعی و سومی نقش آموزشی و بر این گمانم که در سالی که "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" بر پیشانی آن حک شده است، این سه کارکرد را می توان در تحقق این شعار از رسانه های ایرانی به ویژه در بستر توجه و رویکرد به فرش دستباف ایرانی طلب کرد.

در پیاده سازی پشتیبانی از تولیدات ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، رسانه های این دیار وظیفه دارند تا در گام نخست با بهره گیری از وجه خبررسانی خود مخاطبان را از برتری و ارزش های کالاهای ایرانی آگاه سازند، اهمیت تولید ملی و تاثیر استفاده از کالاهای وطنی در ایجاد اشتغال و در بهبود معیشت هموطنان را گوشزد کنند و بر آگاهی شهروندان در این حوزه بیفزایند.

فرش دستباف ایرانی به عنوان یکی از شاخص ترین کالاهای تولید داخل که جنبه های اشتغالزایی و ارزآوری را توأمان داراست، چه در قیاس با کفپوش ها و زیراندازهای ماشینی و صنعتی و چه در سنجش با دستبافته های دیگر کشورها دارای برتری های متعدد است و آگاه سازی افکار عمومی از این برتری ها همت اهل رسانه را می طلبد.

فرش دستباف ایرانی به لحاظ تنوع تولید و تطبیق با نیازهای مختلف مصرف کنندگان، به لحاظ پیشینه معتبر تاریخی و هنری، به لحاظ دوام و دارا بودن عناصر کیفی، به لحاظ بومی بودن مواد اولیه و سازگاری آن با محیط زیست و سلامت انسان و... دارای ارزش های متعددی است که برشمردن این ویژگی ها برای افکار عمومی برعهده رسانه هاست.

کارکرد نظارتی رسانه ها آنجا نمود می یابد که بر دولتمردان، شهروندان و تولیدکنندگان و فعالان حوزه اقتصادی ناظر باشند و با نگاهی تیزبین و روشنگر و با نقادی هوشمندانه، کاستی های فرایند تولید را واکاوند، بر تصمیم گیری ها و قانون گذاری های آسیب رسان بر تولیدات ملی هشدار دهند و شهروندان را در استفاده از کالاهای بی کیفیت بیگانه برحذر دارند.

از رسانه های ایرانی همچنین می توان انتظار داشت در حوزه فرهنگ سازی پیشگام باشند و ایرانیان را در پاسداشت تولیدات داخلی همبسته و هم پیوند کنند و بهره گیری از کالای ایرانی را به سان یک ارزش در جامعه نهادینه سازند.

در این کارکرد نیز فرش دستباف ایرانی به عنوان یکی از بارزترین و آشکارترین نمودهای تولیدات داخلی یاری رسانه ها را می طلبد و بایسته و شایسته است تا از سویی ناظر بر فرایندهای گوناگون این هنر- صنعت در عرصه سیاستگذاری و تولید و توزیع بوده و از سوی دیگر در تصحیح فرهنگ استفاده از فرش دستباف و زدودن باورهای ناروایی مانند انحصار این کالا برای قشر مرفه جامعه و گران و لوکس بودن آن بکوشند.

انذار دادن نسبت به تصمیم ها و سیاست های نادرست احتمالی حاکمیتی، هشدار دادن به کاستی های تولید و دغدغه ها و مشکلات قالیبافان و دیگر ارکان تولید، نقد تکروی ها و قیمت شکنی ها و کیفیت ستیزی ها و... در بخش خصوصی و... از کارکردهای رسانه در این بستر است.

در کارکرد آموزشی نیز این رسانه ها هستند که می توانند گونه ها و روش های پشتیبانی از تولیدات ملی از جمله فرش دستباف و اجرایی شذن شعار امسال را به دولتیان، کنشگران اقتصادی، تولیدکنندگان و به افکار عمومی بیاموزند.

رسانه های این سرزمین با آگاهی بخشی، تبیین و تشریح ویژگی ها، الزامات و روش های پیاده سازی این شعار ارزشمند و با آموزش بایدها و نبایدهای تحقق آن پیشگامان توانمند پشتیبانی از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی هستند و فرش دستباف ایرانی نیز این یاریگری را چشم انتظار است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان- حمید کارگر


دفعات مشاهده: 5746 بار   |   دفعات چاپ: 1415 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 130 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 11

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 196

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb