| تاریخ ارسال: 1391/7/1 | 

نمایشگاه فرش ایران در بیست و یکمین گام

نمایشگاه بیست و یکم

بیست و یکمین نمایشگاه فرش دستباف دوم تا هشتم مهر سال‌جاری با حضور بیش از ۵۰۰ تولید‌کننده و صادرکننده داخلی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

مرکز ملی فرش ایران به عنوان متولی بخش دولتی این هنر- صنعت و به منظور توسعه صادرات غیر نفتی و رونق فروش داخلی، تعداد بسیاری از تجار و خریداران عمده فرش دستباف در خارج از کشور را با تسهیلات ویژه برای حضور و خرید در نمایشگاه دعوت کرد و همچنین در جهت ساماندهی و ارتقای این نمایشگاه ستادی با حضور روسای اتحادیه‌های صادرکننده و تولیدکننده فرش دستباف در سطح کشور تشکیل داده است.

 

تسهیلات ویژه برای مشتریان نمایشگاه فرش
مدیرعامل شرکت سهامی فرش از ارائه تسهیلات ویژه این شرکت به مشتریان فرش دستباف همزمان با برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه فرش دستباف تهران خبرداد. محمدرضا عابد گفت: با توجه به شرایط کنونی بازار و کشش آن بیشترین تلاش ما براین است که خدمات مناسبی را به مشتریان عرضه کنیم. مدیرعامل شرکت سهامی فرش تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود که نمایشگاه امسال همچون سال‌های گذشته با استقبال بالایی مواجه شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با حضور بازرگانانی از کشورهای مختلف، نمایشگاه امسال از کیفیت بالاتری نسبت به نمایشگاه سال‌های گذشته برخوردار باشد و عرضه‌کنندگان بتوانند آثاری مطابق با سلایق بازار در نمایشگاه عرضه و به رشد صادرات نیز کمک کنند.

 

دعوت از ۷۰ کشور
معاون امور بازاریابی مرکز ملی فرش ایران به برنامه‌های این مرکز در راستای توسعه صادرات در سال‌جاری اشاره و خاطرنشان کرد: در همین راستا تا‌کنون در نمایشگاه‌های دموتکس شانگهای، دوحه قطر، نمایشگاه تخصصی لبنان، چین و روسیه شرکت کرده‌ایم و سعی بر آن داشتیم تا به معرفی بهتر و بیشتر فرش ایران بپردازیم تا آنهارا به خرید فرش دستباف ایرانی ترغیب کنیم و خوشبختانه تا حدودی در این کار موفق عمل کردیم.
مجتبی فیض‌اللهی افزود: بیست و یکمین نمایشگاه فرش دستباف مهر سال‌جاری با یک روز تاخیر نسبت به سال‌های گذشته برگزار می‌شود و آن هم به دلیل برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد و تخصیص بعضی از سالن‌های فرش به نمایشگاه شیرینی و شکلات بوده است.
وی با اشاره به افزایش تعداد متقاضیان برای شرکت در نمایشگاه نسبت به سال گذشته اعلام کرد: از تمام تجار، بازرگانان و تولیدکنندگان فرش در سراسر کشور برای حضور در این رویداد دعوت به عمل آمده است که استقبال این افراد و تجار خارجی از نمایشگاه سال‌جاری بی‌نظیر بوده و نسبت به سال‌های گذشته روند صعودی به خود گرفته است.
فیض‌الهی از دعوت ۷۰ کشور برای شرکت در این نمایشگاه نام برد و افزود: تاکنون ۴۵ کشور برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند. البته به جز این نفرات یک هیات تجاری از دانمارک و یک هیات تجاری از چین در این نمایشگاه حضور خواهند داشت که مرکز ملی برای آنها برنامه‌هایی از قبیل دیدار از اتاق بازرگانی و برگزاری جلسات با اعضای این اتاق، دیدار با اتحادیه صادرکنندگان فرش در نظر گرفته است تا آنها بتوانند برنامه‌های تجاری خود را بر مبنای این جلسات برای آینده
تدوین کنند.
وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود که فروش نمایشگاه سال‌جاری بسیار بهتر از سال‌های قبل باشد، زیرا بر اثر افزایش نرخ ارز سود تاجران در این کار بیشتر خواهد شد البته ما تلاش کرده‌ایم تا بیشترین خدمات را در این نمایشگاه ارائه دهیم و انتظار داریم تا تجار هم بهترین خرید را داشته باشند.
وی به اهداف برگزاری این نمایشگاه اشاره و تصریح کرد: در این نمایشگاه چند هدف دنبال شده است که می‌توان به تجمیع همه بافندگان فرش و تاجران در یک مجموعه اشاره کرد، زیرا اگر تاجر و تولیدکننده‌ای بخواهد با انواع طرح‌های فرش ایران آشنا شود هزینه گزافی را نیاز دارد اما در این نمایشگاه بدون پرداخت هزینه با تمامی مدل‌ها و نمونه‌های فرش دستباف ایرانی آشنا خواهد شد و در ادامه قراردادهایی را منعقد می‌کنند که منجر به توسعه صادرات می‌شود.

 

نوآوری‌های مرکز ملی فرش در این نمایشگاه
فیض‌الهی اعلام کرد: در راستای انطباق فرش دستباف با دکوراسیون ایرانی، پاویون مرکز در سال‌جاری با دکوراسیون خانه ایرانی مزین می‌شود تا در آینده این امر را نهادینه کنیم که در دکوراسیون ایرانی فرش دستباف نقش مهمی را ایفا می‌کند که یک نوع کالای گرانقیمت برای سرمایه‌گذاری هم محسوب می‌شود.

 

صادرات یک میلیارد دلاری
رئیس مرکز ملی فرش ایران، از صادرات یک میلیارد دلاری فرش دستباف کشور در سال‌جاری خبر داد و گفت: سال گذشته در زمینه صادرات فرش رشد خوبی را تجربه کردیم.محمدباقر آقاعلیخانی افزود: فرش از کالاهای مهم صادراتی غیرنفتی کشور است که برای تحقق صادرات یک میلیارد دلاری فرش در سال‌جاری بازارهای قدیمی را با تبلیغات و بازاریابی قوی فعال‌تر و بازارهای جدیدی مثل بازار چین، برزیل، ویتنام و آفریقای‌جنوبی را برای صادرات محصولات فرش شناسایی و برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
وی بیان کرد: خوشبختانه درسال ۹۰ تجربه‌های موفقی را از بازارهای جدید کسب کرده‌ایم و سعی داریم با ایجاد مجتمع‌های متمرکز و ساماندهی حوزه تولید در بخش بافندگی و بازار از تولیدکنندگان فرش دستباف حمایت کنیم.
وی، پنج برابر شدن بودجه حوزه آموزش را از دیگر اقدامات مرکز ملی فرش ایران برای حمایت از تولید داخلی اعلام کردو گفت: امسال تعداد نمایشگاه‌های خارج از کشور نیز دو و نمایشگاه‌های تجاری سه برابر افزایش یافته است.

 

رشد ارزشی صادرات فرش
براساس آمار رسمی گمرک ایران، صادرات فرش دستباف ایران در سال گذشته ۰/۸۴ درصد رشد ارزشی داشته است. ارزش صادرات فرش در سال ۹۰ معادل ۵۶۰ میلیون دلار بوده و این در حالی است که سال ۸۹ این مبلغ معادل ۵۵۵/۸ میلیون دلار بود که با توجه به این موضوع، رشد ارزشی صادرات فرش دستباف براساس آمار رسمی گمرک ایران ۰/۸۴ درصد است.

 

تفکر تجاری نباید بر فرش حاکم باشد
تفکر تجاری و نگاه صرفا اقتصادی بر فرش دستباف ایرانی باید برچیده شود و به فرش باید به عنوان یک پدیده فرهنگی نیز توجه شود.
مهندس شیرین صوراسرافیل، پژوهشگر فرش با بیان این مطلب افزود: تا زمانی که فرش فقط به عنوان یک کالای تجاری دیده می‌شود، هیچ نوع برنامه‌ریزی نمی‌تواند در این زمینه موثر باشد.
مولف چند کتاب فرش دستباف تصریح کرد: فرش پدیده‌ای چند بعدی است که همان قدر که به لحاظ اقتصادی مهم است، هنر، فرهنگ، جامعه شناسی، مردم‌شناسی و بسیاری از موارد دیگر دارد که آنها نیز حائز اهمیت هستند.
وی افزود: دولت باید از اندیشه‌های بیان‌شده بهره بگیرد و مانند گذشته که از طراحان، نقاشان، رنگرزان سنتی و ملی و تولیدکنندگان مواد اولیه حمایت شد، هم‌اکنون هم چنین برنامه‌ای عملیاتی شود. صنعتی کاری فرش مقوله‌ای است که در فرش، این هنر ملی و تاریخی ایران نمی‌گنجد.
این پژوهشگر فرش ادامه داد: فرش دستباف ایرانی زاییده تخیل بافنده است که حاصل تفکر و اندیشه مردم این مملکت است؛ آن وقت فناوری در این تفکر و اندیشه به چه کار می‌آید؟!
صوراسرافیل افزود: ورود رایانه به فرش سنتی ایران باعث نابودی طراحی سنتی می‌شود و بدتر از آن ربات بافنده را وارد فرش کرده‌اند. ما باید علم را وارد مقوله فرش کنیم نه فناوری را. این علم است که به فرش ایران کمک می‌کند.

دفعات مشاهده: 6454 بار   |   دفعات چاپ: 2081 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 122 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 13

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 93

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb