| تاریخ ارسال: 1391/7/2 | 

گزارش کامل خبرگزاری آریا از افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه فرش ایران

بیست و یکمین نمایشگاه فرش دستباف ایران

سالانه پنج میلیون مترمربع فرش دستباف در ایران تولید می شود که دو سوم آن به خارج از کشور صادر و به همین خاطر پس از نفت دومین کالای مهم صادراتی ایران محسوب می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی آریا، مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم گشایش بیست و یکمین نمایشگاه فرش دستباف تهران با اشاره به سهم 24 درصدی فرش دستباف ایران از کل صادرات فرش دستباف جهان گفت: به رغم تحریم ها در سال گذشته فرش دستباف ایران به 80 کشور جهان صادر شد.
غضنفری با استناد به انتشار آخرین آمارهای جهانی در این خصوص گفت: پس از ایران کشورهای هند، پاکستان، ترکیه، افغانستان و نپال به ترتیب با 16، 5، 3.5، 3 و 2.5 درصد سهم صادرات فرش دستباف جهان را به خود اختصاص دادند.
وی می گوید: در زمان حاضر دو کشور چین و ترکیه که پیش از این جزو تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف بودند، به تدریج در حال خروج از بازارهای جهانی هستند.
وی افزود: بنا بر این و با توجه به این که کشور چین در حال پیشرفت است، فرصت خوبی برای صادرات فرش دستباف ایران به این کشور پیش روی صادرکنندگان قرار دارد.
غضنفری از اشتغال دو میلیون نفر در تولید فرش دستباف خبر داد و گفت: این تعداد با جمع خانواده هایشان حدود 10 درصد جمعیت شاغل کشور را دربر می گیرد.
وی گفت: به دلیل پیشینه تاریخی و جایگاه اقتصادی فرش دستباف در نزد ایرانیان، این هنر صنعت بسیار گران قیمت بوده و در عین حال از ارزش افزوده بالایی برخوردار است.
غضنفری ادامه داد: ایران همچنان رتبه نخست صادرات فرش دستباف را از آن خود کرده و کشورهای آمریکا، کانادا، آلمان، امارات، ایتالیا، ژاپن و سوئیس بازارهای عمده صادرات فرش ایران محسوب می شوند.
به گفته وی، در حال حاضر بازارهای جدیدی از جمله برزیل، چین، آفریقای جنوبی، قزاقستان و روسیه برای تولیدکنندگان فرش دستباف ایران به ویژه بخش خصوصی ایجاد شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت سپس گفت: هم اکنون وجود رقبای جدید از جلمه تهدیدهای فراروی فرش دستباف است و به همین دلیل ما معتقدیم در عین حال که باید به طرح های اصیل پایبند باشیم، اما خلاقیت و نوآوری در طراحی فرش های جدید را از خاطر نبریم، چرا که این امر ثبات و افزایش بازارها را در عرصه جهانی برای ما تضمین می کند.
وی با اشاره به ثبت 9 طرح ایرانی در مجامع بین المللی افزود: باید مقید به ثبت فرش دستباف به عنوان مظهر تمدن ایرانی باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه سفارش پذیری فرش دستباف که دو سال گذشته آرزو بوده، هم اکنون عملیاتی شده است، افزود: در زمان حاضر، بافت 26 تخته با متراژ 114 متر مربع، 240 تخته با 981 مترمربع و سه تخته با متراژ 204 متر مربع توسط شرکت سهامی فرش، سفارش گرفته شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، توصیه ای به نهاد دولتی این وزارتخانه با عنوان مرکز ملی فرش و شرکت سهامی فرش داشت و تاکید کرد که این بخش ارتباط خود را با بخش خصوصی حفظ کند.
از نظر غضنفری ،دستگاه های دولتی در حوزه فرش دستباف، باید فعالیت های خودرا با بخش خصوصی هماهنگ کنند.
وی ادامه داد: برخی مشکلات، از سوی تولیدکندگان به اطلاع می رسد و از دو مجموعه دولتی ذیربط انتظار می رود ارتباط و تعامل خود را با بحش خصوصی تداوم بخشند و مشکلات آنها را حل کنند.
غضنفری تصریح کرد: دولتی بودن موجب کندی و کاستی خواهد شد و ما را از موفقیت در توسعه بازارهای جدید و حفظ بازارهای کنونی بازمی دارد.
وزیر صنعت،معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود، به نوسانات نرخ ارز در ماههای اخیر اشاره کرد و گفت : وضعیت بوجود آمده با توجه به تفاوت قیمت ارز به نفع بخش صادرات است و ارزش افزوده بالاتری را برای تاجران فراهم می کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون بخش عمده بافندگان فرش دستباف زنان و مردان روستایی در اقصی نقاط کشور هستند، به تاجران پیشنهاد داد تا بخشی از درآمدهای ریالی ناشی از افرایش نرخ ارز که تا دو برابر نیز می شود رابه حلقه های قبلی اختصاص دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت معتقد است، در صورتی که بخشی از سود جدید تاجران برای حلقه های قبلی اختصاص یابد، بافندگان می توانند بر بخشی از هزینه های خود فائق آمده و کار آنها تداوم یابد.
غضنفری از امسال به عنوان فرصت طلایی برای صادرات یاد کرد و گفت: اگر در حوزه صادرات همه کالاها تحرک بیشتری داشته باشیم، می توانیم به سمت برابری صادرات غیرنفتی با واردات حرکت کنیم و در این زمان است که برای تجارت نیازمند ارز حاصل از نفت نخواهیم بود.
همچنینمحمدباقر آقا علیخانی  رئیس مرکز ملی فرش ایران در این مراسم با بیان اینکه  در سال جدید قرار است تولید داخل ساماندهی شود، افزود: بر این اساس نسل جدید بافندگان فرش به این عرصه وارد خواهند شد.
وی  شکیل متمرکز مراکز فرش در استان‌ها را از سیاست‌های امسال این مرکز خواند و گفت: بر این اساس سهم بافنده باید از ارزش افزوده فرش افزایش یابد.
آقاعلیخانی همچنین فعال شدن نمایشگاه‌های مجازی فرش دستباف را از دیگر برنامه های این مرکز خواند و گفت: امسال 10 هیات تجاری برای بازاریابی به خارج از کشور اعزام می‌شوند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین به ثبت جهانی شدن پنج نقش فرش کشور اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه امسال فرش 2400 متری مربوط به کشور عمان، گره زنی فرش نماد جام جهانی و فرش بیداری اسلامی رونمایی خواهد شد.

دفعات مشاهده: 4193 بار   |   دفعات چاپ: 1186 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 127 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 14

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 521

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb