| تاریخ ارسال: 1391/7/4 | 

نشست رییس مرکز ملی فرش با نمایندگان مختلف مجلسی و فرشی

نشست رئیس مرکز ملی فرش با دست اندر کاران فرش کشور

گزارشات، راهکارها و مشکلات فرش استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان و اردبیل در قالب نشستی با رییس مرکز ملی فرش ایران بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز  ملی فرش ایران، در دومین روز از برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه فرش دستباف ایران، محمد باقر آقاعلیخانی به همراه معاونین مرکز ملی فرش ایران نشستی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تنی چند از روسا و معاونین سازمان های صنعت ، معدن و تجارت و همچنین روسای ادارات فرش استان های زنجان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل داشت.
در این نشست نمایندگان و  حاضران در جلسه از هر استانی به تفکیک به ایراد گزارش وضعیت فرش در استان خود پرداختند؛ همچنین در ادامه این جلسه مشکلات  آنها بررسی شده و  درخواست هایشان به گش نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید.
در همین راستا، یکی از اعضای حاضر در جلسه با اشاره به اهمیت آشنایی بهارستانی ها با فرش گفت: ضروری است که نمایندگان مجلس رویکردی مناسب در خصوص فرش داشته باشند؛  زیرا در حال حاضر  فرش در اقتصاد ما چیزی شبیه ناتنی ها شده است و بین وزارت کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت وضعیت معلقی دارد ، به گونه ای که عده ای می خواهند فرش در همین جایگاه و تحت نظارت وزارت صنعت بماند و عده ای دیگر به دنبال الحاق فرش به وزارت جهادکشاورزی هستند و این نشانگر بی توجهی دولت و مجلس به فرش است.
شایان ذکر است که عده ای در این جلسه معتقد بودند که خود وزارت صنعت، معدن و تجارت هم اعتقادی به فرش ندارد و پیرو آن مجلس و دولت هم به فرش بی اعتقادند زیرا اگر اعتقاد داشتند ردیف بودجه ای مستقل به فرش می دادند در صورتی که سازمان هایی همچون ایدرو و ایمیدرو و ... ردیف بودجه ای مستقل دارند.

نشست رئیس مرکز ملی فرش با دست اندرکاران فرش


اگر بتوانیم مرکز ملی فرش را به صورت سازمان مستقل دایر کنیم  بهتر است اما اگر این امر محقق نشد باید ردیف بودجه ای مستقل به این مرکز اختصاص یابد.
در این جلسه از جانب حضار متعدد موضوع اشتغالزایی آسان در حوزه فرش، عدم نیاز به زیرساخت های پیچیده برای تولید این هنر- صنعت و  ایجاد انگیزه در روستاییان برای استقرار در مناطق روستایی مطرح و بررسی شد.
بسیاری از روسای سازمان های صنعت، معدن و تجارت حاضر در این جلسه و روسای ادرات فرش اصرار براین داشتند که با فرش می توانیم مشاغل زیادی در روستا داشته باشیم اما با صنعت نمی توان این مهم را محقق کرد.
در ادامه این جلسه یکی از حضار اعلام کرد که بعضی فرش های بافته شده ارزش افزوده ندارد هر چند این فرش ها بسیار کم هستند اما باید به صورت کامل رفع شود لذا باید برای تحقق این امر مهم بحث بهره وری در این عرصه در اولویت قرار گیرد .
یکی از حضار در این جلسه پیشنهاد داد کمیته ای را تشکیل دهند و کسانی که اطلاعات کافی در این صنعت دارند در آن کمیته اظهار نظر داشته باشند.
شایان ذکر است در این جلسه از  مسوولان صدا و سیما درخواست شد  تا حداقل هفته ای یک بار برای صنعت فرش برنامه داشته باشد.
 مطابق با مسائل مطرح شده در این جلسه تشکیل فراکسیون یک نوآوری است و می تواند یک فرصت مناسب برای به اندیشی و ارتقای صنعت فرش ایجاد کند .
از مسائل مهم مطرح شده در این جلسه می توان به درخواست شرکت کنندگان برای ایجاد سازمان فرش اشاره کرد، در همین راستا حاضرین به خصوص رییس مرکز ملی فرش معتقد بودند که فرش می تواند در همین وزارتخانه سازمان مستقل باشد به همین منظور  از کمیته صنایع و معادن مجلس درخواست داشتند تا کمیته ای را برای فرش دستباف ایران تشکیل دهند که در کنار کمیسیون فرش ما کمیته فرش هم داشته باشیم.
از دیگر محورهای گفتگو در این جلسه می توان به ضرورت کم کردن شکاف سیاست گذاری و تولید، القای تفکر حرفه ای به تولیدکننده که مستلزم آموزش و نگاه بهره ورانه است، تشکیل شرکت مدیریت صادرات، سوق دادن تفکر مجلسی ها به سمت فرش، کانالیزه کردن تولید، ایجاد مجموعه متمرکز برای استان ها، سفارش پذیری متمرکز و عضویت همه نمایندگان در کمیسیون فرش دستباف ایران اشاره کرد.

 

منبع: روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران

دفعات مشاهده: 5235 بار   |   دفعات چاپ: 1174 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 131 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 11

کل کاربران ثبت شده: 508

بازدیدهای روز جاری: 47

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb