انجمن علمی فرش ایران- نمایشگاه ها و جشنواره ها
در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه فرش دستباف ایران کارگاه آموزشی «تبلیغات و بازاریابی برای فرش دستباف ایران» برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1398/6/7 | 
کارگاه آموزشی «تبلیغات و بازاریابی برای فرش دستباف ایران» چهارشنبه ششم شهریورماه 98 در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه فرش دستباف ایران برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی که از سوی انجمن علمی فرش ایران سامان یافت، دکتر حمید کارگر (رئیس انجمن علمی فرش ایران) به ارائه مباحث مرتبط با تبلیغات و بازاریابی فرش دستباف ایران پرداخت.

بر پایه این گزارش، کارگر با اشاره به آموزه های آمیخته  بازاریابی، آنچه باید در وجوه چهارگانه این مقوله (محصول، قیمت، کانالهای توزیع و پیشبرد فروش) مدنظر مبلغان فرش دستباف قرار بگیرد را برشمرد و در ادامه ضمن مروری بر پیشینه تبلیغ فرش ایرانی، ویژگی های قابل تأکید فرش دستباف ایران در فرایند تبلیغات و بازاریابی را فهرست کرد.
وجود پشتوانه‌های فرهنگی، هنری، تاریخی و ملی برای فرش دستباف در ایران، وجود نگاه مثبت در بازارهای جهانی نسبت به دستبافته های ایرانی، تنوع تولیدات از نظر طرح و نقش، رنگ، اندازه، قیمت و جنس الیاف، گستردگی و پراکندگی تولید فرش دستباف، سازگار بودن مواداولیه مصرفی در فرش دستباف با محیط­زیست و سلامت انسان، وجود نیروی کار ماهر در هنر- صنعت فرش دستباف در ایران، وجود شبکه توزیع و فروش در بسیاری از کشورها و قابلیت نوآوری گسترده در طرح و رنگ از جمله ویژگی های مورد تأکید وی در این مبحث بود.
رئیس انجمن علمی فرش ایران در بخش دیگری از سخنانش با مرور برخی تجربه های ناکام تبلیغاتی در دوره های پیشین، به پنج تصمیم مهم در فرایند تبلیغات پرداخت و هدف گذاری، بودجه بندی، انتخاب رسانه، تدوین پیام و ارزیابی تبلیغات انجام شده را دارای اهمیت دانست.
وی همچنین با بهره گیری از روان شناسی و نظریه های مرتبط با مقوله یادگیری، چهار شیوه «شرطی سازی»، «نفی و اثبات»، «طرح ناگهانی» و «استدلالی» را در امر تبلیغات مورد بررسی قرار داد و چگونگی بهره گیری از این شیوه ها در تبلیغ فرش ایرانی را تشریح کرد.
حمید کارگر همچنین با برشمردن انواع رسانه ها و ابزارهای تبلیغاتی و معایب و محاسن هر یک از آنها در تبلیغ فرش ایرانی، گام های مقدماتی برای ایجاد کمپین تبلیغاتی فرش ایران در دو حوزه B2B و B2C را مورد واکاوی قرار داد.

شایان ذکر است با تصمیم عجیب و ناموجه رییس مرکز ملی فرش ایران سالن هماهنگ شده برای این مراسم با وجود هماهنگی قبلی بر روی شرکت کنندگان بسته ماند و در نتیجه در آخرین دقایق با هماهنگی انجمن علمی فرش ایران با سازمان توسعه تجارت، این کارگاه آموزشی به یکی از سالنهای این سازمان منتقل شد.
انجمن علمی فرش ایران با ناپسند دانستن این رویکرد غیرتعاملی از سوی متولی فرش ایران، از مهمانان این کارگاه آموزشی بابت تأخیر و جابه جایی محل برگزاری پوزش می طلبد.
نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی فرش ایران:
http://icsa.ir/find-1.103.700.fa.html
برگشت به اصل مطلب