انجمن علمی فرش ایران- اخبار فرش
استاد جعفر پاکدست درگذشت

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1394/4/25 | 

استاد جعفر پاکدست، پیشکسوت طراحی قالی درگذشت


استاد جعفر پاکدستاستاد جعفر پاکدست سردرودی پیشکسوت طراحی فرش عصر روز چهارشنبه بیست و چهارم تیرماه 1394 در سن 84 سالگی و پس از سالیان سال فعالیت در حوزه طراحی فرش و اموزش آن جان به جان آفرین تسلیم کرد. انجمن علمی فرش ایران این ضایعه غم انگیز را به جامعه هنری و خانواده آن مرحوم تسلیت می گوید.

استاد جعفر پاکدست به سال ۱۳۱۰ در شهرستان “سردرود” از توابع تبریز به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۴۲ به استخدام شرکت سهامی فرش ایران درآمد که طرح های زیبای او در شرکت فرش بر روی فرش ها بافته شده اند.
استاد پاکدست در سال ۱۳۶۶ به افتخار بازنشستگی نائل آمد امّا خود را بازنشسته دنیای هنر نکرد و در دانشگاه‌های مختلف کشور از آن جمله دانشگاه الزّهرا، هنر، سوره و فرهنگسرای هنر تهران به عنوان استادیار به تدریس عملی طرّاحی قالی می پرداخت.
وی در سال ۱۳۸۱ به دکترای افتخاری هنر نائل آمد و از دست ریاست جمهوری لوح تقدیر و نشان هنر دریافت کرد.
از آثار قلمی و طرّاحی‌های منحصر به فرد دکتر پاکدست افزون بر تألیف و ترسیم کتاب ارزشمند “شیوه طرّاحی فرش” می‌توان به فرش‌های مجلس شورای ملّی سابق، فرش‌های سفارشی وزارت امور خارجه جهت سفارتخانه‌های ایران، فرش‌های آستان قدس رضوی، فرش‌های سفارشی کشور عربستان سعودی و بازسازی طرح فرش شیخ صفی و طرّاحی فرش پنج هزار متری پادشاه عمّان و … اشاره کرد.
همچنین مرکز ملی فرش ایران نیز در مراسم تکریم پیشکسوتان در سال ۱۳۸۶ از ایشان به عنوان پیشکسوت طراحی فرش تقدیر کرد.
نشریه طره درگذشت پیشکسوت طراحی فرش را به جامعه فرش دستباف ایران تسلیت می گوید.
گفتنی است مراسم خاکسپاری این هنرمند فردا ۲۴ تیرماه و مراسم ختم آن روز شنبه ساعت 16:30 تا ۱۸ در مسجد نور تهران واقع در میدان فاطمی برگزار می شود


دکتر امیرحسین چیت سازیانپیام تسلیت دکتر امیر حسین چیت سازیان رئیس انجمن علمی فرش ایران


بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله وانا الیه راجعوان

چهره درخشان طراحی معاصر فرش دستباف کشور استاد جعفرپاکدست در واپسین روزهای ما ه خدا، به ملاقات اوپیوست. اوکه سالیان طولانی پرتوزیبایی های الهی را برصفحه فرش ایران قلم می زد ،عاقبت در ایام پرفیض ومعنویت ماه مبارک رمضان به عرش پرکشید وجامعه فرش را عزادار کرد. او چه در زادگاه خویش وچه در ایام خدمت در شرکت سهامی فرش همواره به هنر صناعی ودیرپای فرش دستباف وتعالی آن عشق می ورزید ولذا پس از بازنشستگی تلاشش را دراین رابطه قطع نکرد وعلاوه برطراحی، به امرتالیف وتدریس وتربیت دانشجویان ودانش پذیران فرش پرداخت وهرجا که سخن از ارتقاء وتعالی این میراث ارزشمند نیاکانمان بود حضوری ترغیب آمیز برای تشویق نسل جوان داشت.اجتماعات انجمن علمی فرش وهمایش ها وجشنواره های مختلف بارها افتخار حضورگرم او راتجربه کرد ودر جمع اصحاب هنر،همواره نام اومی درخشید . اینجانب ازسوی هیئت مدیره واعضاء انجمن علمی فرش ایران، این ضایعه بزرگ را به بازماندگان وشاگردان آن مرحوم تسلیت گفته وبرای آن عزیز سفرکرده علو درجات وغفران الهی مسئلت دارد.

ونعم عقبی الدار

امیرحسین چیت سازیان

رئیس انجمن.

نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی فرش ایران:
http://icsa.ir/find-1.62.494.fa.html
برگشت به اصل مطلب