| تاریخ ارسال: 1391/6/24 | 

سامانه سفارش پذیری فرش چیست؟

علی ملکی جو 

سیستم سفارش پذیری ابزاری است که مرکز ملی فرش می خواهد در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد تا به صورت کاملا مستقل و محرمانه بدون اتصال به مرکزی کارهای تبلیغات،‌ بازاریابی، معرفی کالای خود و در نهایت سفارش تولید خود را از مشتری بگیرد.

 علی ملکی جو - معاون تولید مرکز ملی فرش ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره چگونگی راه اندازی سامانه سفارش پذیری تصریح کرد: ساختار سنتی تولید و سفارش فرش دستباف ایران یکی از اساسی ترین چالش هایی است که این هنر – صنعت با آن دست و پنجه نرم می کند و نمی تواند مطابق با نیاز بازار از نظر زمان، مکان،‌ هزینه و بسیاری نکته های دیگر فرش تولید کند، زیرا خریدار فرش انتظار داد تا بتواند به مشتری نهایی خود درباره زمان و مکان تحویل کالا قول دهد و این پروسه در ساختار سنتی تولید فرش ایران محقق نمی شد.
وی ادامه داد: بر اساس همین ساختار بر آن شدیم تا با طراحی سامانه ای به سمتی حرکت کنیم که تولید فرش دستباف ایران را بر پایه نیاز مشتری استوار کنیم و این کار مستلزم سفارش پذیری و تولید بر اساس سفارش است.
او افزود: در همین راستا مرکز برنامه های متنوع و گوناگونی را در نظر گرفته بود و یکی از آن برنامه هایی که به صورت قانون درآمد و مجلس برای آن کمک های اعتباری و فنی تصویب کرد و در ادامه با تهیه دستورالعمل و تصویب آن در هیات دولت این برنامه به مرحله عملیاتی رسید، طرح ایجاد مجتمع های متمرکز قالیبافی بود که از سال ۱۳۸۶این مراکز به وجود آمدند و یکی از اهدافشان حرکت به سمت تولید بر اساس سفارش است.
معاون تولید مرکز ملی فرش با اشاره به اینکه همه تولید فرش در این مراکز خلاصه نمی شود و ما کارگاه های غیر متمرکز هم با مدیریت متمرکز داریم اعلام کرد: برای آنکه بتوانیم همه این کارگاه ها و تولید کنندگان را به بازارهای جهانی متصل کنیم، بر آن شدیم تا ابزاری را در اختیار تولیدکننده قرار دهیم تا به کمک آن ابزار بتواند در فضای مجازی کار تبلیغات، بازاریابی و اطلاع رسانی انجام دهد و به کمک این سامانه سفارش بپذیرد. ‌هم چنین در آن سیستم،‌ امکان ساماندهی سفارش توسط تولیدکننده و امکان ارائه نظر و درخواست توسط سفارش دهنده وجود داشته باشد.
وی با اشاره به متمرکز نبودن سامانه مورد نظر خاطر نشان کرد: بنابراین به سمت آن رفتیم تا یک سامانه یا همان سیستم سفارش پذیری راه اندازی کنیم تا سیستم مورد نظر برای هر کاربر به صورت مستقل عمل کند و اطلاعات و عملیات تجاری آن را به صورت محرمانه داشته باشد و فضا را مهیا کند که هر شخصی بر روی فضای مجازی باشد بتواند تولیدکنندگان را در ایران پیدا کند و به آنها سفارش دهد.
ملکی جو به طرح سامانه سفارش پذیری اشاره و اعلام کرد: این تفکر موجب شد تا مرکز توسط گروه کارشناس مطالعات یک ساله را انجام داد و با ملاحظات و روابط پیش بینی شده و بررسی آن دریافت که چه سامانه ای را راه اندازی کند.
وی درباره این سامانه گفت: قرار است در این برنامه چهار سامانه به نام های طراحی برای طراحان و نقاشان، مواد اولیه، بافت و فروشندگان و صادرکنندگان تهیه شود که در یک سیستم تحت نام سیستم سفارش پذیری جمیع شود، اما ممکن است تولید کننده ای طراحی نداشته باشد؛ بنابراین بخش طراحی را فعال می‌کند اما ممکن است تولیدکننده دیگر هر چهار فعالیت را داشته باشد، بنابراین هر چهار بخش را راه اندازی می کند.
معاون امور تولید مرکز ملی فرش اظهار داشت: با این توضیحات مشخص می شود که تمرکز وجود ندارد و به کار بردن واژه تمرکز برای این سامانه به اشتباه رخ داده است، بلکه این سامانه در سطح بنگاه و بسیار محرمانه است و در حوزه بخش خصوصی قرار میگیرد و به شرکت دیگر و به مرکز ملی فرش متصل نیست. اما بر اساس امکاناتی که این سامانه دارد، تولیدکنندگان می‌توانند به تمام دنیا متصل شوند و سایت خود را در دنیا معرفی کنند و تمام کارهای لازم را به صورت خصوصی و محرمانه و بدون اتصال به دیگران انجام دهند.
وی تاکید کرد: سیستم سفارش پذیری ابزاری است که مرکز ملی فرش می خواهد در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد تا به صورت کاملا مستقل و محرمانه بدون اتصال به مرکزی کارهای تبلیغات،‌بازاریابی، معرفی کالای خود و در نهایت سفارش تولید خود را از مشتری بگیرد و قرار بر این نیست که کل سفارش دنیا جمع شود و به یک مرکز داده شود و در آنجا این سفارشات تقسیم شود.
به گفته او، سفارش دهنده می تواند مراحل سفارش خود را در این سامانه پیگیری کندو درباره طرح،‌ رنگ و اندازه فرش خود با تولیدکننده به صورت آنلاین در ارتباط باشد.
وی گفت: بنابراین پس از مرحله مطالعاتی به یک برنامه تجاری دست یافتیم و بر آن شدیم تا این ابزار را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم تا برای طراحی و فروش خود برنامه‌ریزی کنند. در ادامه برای بخش خصوصی و تشکل ها جلساتی گذاشته شد و به صورت کامل برای آنها توضیح داده شد.
وی اعلام کرد: هنوز برخی از صاحب نظران این سامانه را نقد می کنند که ما گمان می کنیم در معرفی و توضیح این سامانه اشتباهی صورت گرفته یا کلمه ای گفته شده که موجب به اشتباه افتادن این کارشناسان شده است و این موضوع از آنجایی نشات گرفته که ما گفته بودیم «سامانه سفارش پذیری متمرکز»، در صورتی که این مساله از نظر اینکه تمام کارها در یک مرکز انجام شود، اصلا متمرکز نیست، بلکه از نظر اینکه تمام مراحل تولید تا بازاریابی و سفارش در یک سامانه می‌گنجد، متمرکز است.
ملکی جو از دیگر اقدامات مرکز ملی فرش درباره معرفی این سامانه به برگزاری سمینار تخصصی اشاره کرد و افزود: در ادامه شورایی از بخش های مختلف مرکز و تشکل ها به عنوان شورای سیاستگذاری سامانه سفارش پذیری تشکیل شد و درباره همه قسمت های این طرح در آنجا بحث شده است.
بر اساس گفته‌های وی، اکنون این سامانه در مرحله مناقصه است تا پیمان کاری برای طراحی این سامانه انتخاب شود و بعد از آن مرکز ملی فرش با برنده مناقصه قرار دادی برای استقرار این سامانه در 50 شرکت امضا می‌کند تا شرکت طراح از پشتیبانی مالی خود اطمینان حاصل کند.
ملکی جو افزود: مناقصه در مرحله تامین اعتبار است و از جانب وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت باید اعلام شود. البته امکان دارد در ماه آینده آگهی مناقصه منتشر شود و در 2 تا 3 ماه آینده مناقصه اجرا شود.
دفعات مشاهده: 5497 بار   |   دفعات چاپ: 1028 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 104 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 4

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 119

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb