| تاریخ ارسال: 1391/9/25 | 

رشد صادراتی فـــــــرش دســتـــباف ایران

از مهرماه‌سال جاری؛

رشد صادراتی فـــــــرش دســتـــباف ایران

معاون بازاریابی مرکز ملی فرش ایران از جهش صادراتی فرش دستباف ایران در آبان ماه سال جاری خبرداد و گفت: آلمان، امارات، ژاپن، لبنان و قطر در ۵ پله اول نردبان تجاری فرش ایران نشسته‌اند و ۵ پله دوم را ایتالیا، سوئیس، انگلستان، کانادا و برزیل تصاحب کرده‌اند.

  

به گزارش گسترش آنلاین از مهر، مجتبی فیض‌الهی گفت: صادرات فرش دستباف ایران در آبان‌ماه سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، با رشد ارزشی ۲۵.۵۳ درصد  و وزنی ۳۵.۷۶ درصد همراه شده است.

معاون امور بازرایابی مرکز ملی فرش ایران با اعلام تداوم روند افزایشی صادرات فرش دستباف ایران که از مهرماه سال جاری آغاز شده بود، افزود: خوشبختانه در آبان‌ماه امسال، ارزش صادرات فرش دستباف ایران به ۶۷.۲ میلیون دلار رسیده که این ارزآوری مربوط به صادرات ۹۰۰ تن فرش دستباف بوده در حالی که در آبان ماه سال گذشته، ارزش صادرات این هنر-صنعت ایرانی ۵۳.۵ میلیون دلار برای صدور ۶۰۰  تن فرش بوده است.

وی تصریح کرد: یکی از دلایل عمده افزایش صادرات، برگزاری نمایشگاه بین‌االمللی ایران در مهرماه بود که موجب شد خریداران خارجی، با انگیزه بهتر و شرایط آسان‌تر خرید خود را انجام دهند.

فیض‌الهی، ارزآوری فرش دستباف را در آبان‌ماه معادل ۵۲.۳ میلیون یورو اعلام کرد و افزود: این رقم در مدت زمان مشابه سال گذشته حدود ۳۸.۹ میلیون یورو بوده است، همچنین قیمت متوسط یک کیلو کالا در آبان‌ماه سال جاری، برابر با ۷۶.۵ دلار برآورد شده است که در سال ۹۰ معادل ۸۲.۷ دلار بوده است و علیرغم کاهش قیمت فرش در آبانماه سال جاری، ارزآوری این هنر- صنعت نسبت به زمان مشابه سال ۹۰ بیشتر بوده است.

وی خاطر نشان کرد: فرش در میان کالاهای صادراتی غیرنفتی آبان ماه، بعد از کودا، متانول، پسته، پروپان مایع شده، قیر نفت و سنگ‌آهن در رتبه هفتم نشسته است؛ البته اگر محصولات نام برده را که از مشتقات نفتی است حذف کنیم؛ فرش پس از پسته در مقام دوم صادراتی کالاهای کاملا غیرنفتی قرار می‌گیرد.

فیض‌الهی با اشاره به آغاز روند کاهش رشد منفی صادرات فرش دستباف ایران از شهریورماه تا ماه هشتم سال جاری اظهار داشت: متوسط میزان رشد وزنی صادرات این کالا که در ۶ ماهه سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال ۹۰ حدود رشد منفی ۲۰.۵ درصد بوده است، در مهرماه با جهشی چشمگیر به ۱۲.۱ درصد رشد منفی ارتقا یافت.

معاون بازاریابی مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: خوشبختانه در ماه آبان این روند کاهشی رشد منفی صادرات فرش به رقمی معادل ۴.۷ درصد رشد منفی رسید، بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود که رشد منفی صادرات فرش دستباف ایران در آمار آذر ماه سال جاری به صفر درصد رسیده و از آن به بعد رشد مثبت خود را آغاز کند؛ زیرا در کنار صادرات عادی فرش، مرکز ملی فرش ایران برای جذب بازارهای جدید و حفظ بازارهای گذشته این کالا برنامه‌ریزی‌های مدونی نیز دارد.

فیض‌الهی یادآور شد: متوسط میزان رشد ارزشی صادرات فرش از ۲۱.۳ درصد رشد منفی در شهریورماه  به ۶.۹ درصد رشد منفی در آبان‌ماه رسیده است و این حکایت از افزایش تقریبا ۱۵ درصدی بهبود صادرات فرش دارد.

وی درباره آمار ۸ ماهه صادرات فرش افزود: در ۸ ماهه سال جاری صادرات این کالا به ۳.۹ میلیون تن به ارزش ۳۰۳.۹ میلیون دلار رسیده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته کاهشی اندک را نشانه رفته است.

فیض‌الهی گفت: در ۸ ماه سال ۹۱ از میان ۷۰ کشور واردکننده فرش دستباف ایران ۳۰ کشور بالاتر از یک میلیارد دلار واردات از ایران داشته‌اند که کشور آلمان با اختلاف ۱۵ میلیون دلار و با کسب سهم ۱۵.۹ درصدی از صادرات فرش ایران در مقام نخست واردات فرش ایرانی قرار گرفته است.

معاون مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه ۵ کشور اول خریدار فرش ایران با سهم ۵۲ درصدی و ارزش ۱۶۰ میلیون دلاری تعیین شده اند، اظهار داشت: آلمان، امارات، ژاپن، لبنان و قطر در ۵ پله اول نردبان تجاری فرش ایران نشسته‌اند و ۵ پله دوم را ایتالیا، سوئیس، انگلستان، کانادا و برزیل تصاحب کرده اند.

فیض اللهی در پایان با ابراز امیدواری به تداوم رشد صادراتی فرش دستباف ایران اعلام کرد: قاره آسیا بیشترین سهم را در تجارت فرش ایران داشته است و پس از آن قاره‌های دیگر به ترتیب اروپا، آمریکا، آفریقا و اقیانوسیه قرار دارند.

منبع: گسترش آنلاین

دفعات مشاهده: 4475 بار   |   دفعات چاپ: 1130 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 96 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 16

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 419

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb