| تاریخ ارسال: 1403/9/16 | 

پرس و جو از احوال فرش

در حاشیه برگزاری نمایشگاه «نقش و فرش»، وضعیت اکنون و آینده فرش ایرانی در نشست ویژه‌ای بررسی شد.

در این نشست که عصر روز چهارشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های آستان قدس رضوی برگزار شد، عضو انجمن علمی فرش ایران در سخنانی با عنوان «پرس‌و‌جو از احوال فرش» به تبیین وضعیت اکنون و آینده فرش ایرانی پرداخت.

حمید کارگر با برشمردن ویژگی‌های درونی هنر- صنعت فرش ایران و عناصر بیرونی تاثیرگذار بر آن، تنگناهای اقتصادی، تغییر در سبک زندگی و سلایق مصرف‌کنندگان، سیاستگذاری‌های ناروا برای فرش، فشارهای تحریمی و خودتحریمی‌های داخلی را ازجمله عوامل ایجادکننده وضع کنونی این هنر- صنعت دانست.

وی با اشاره به کاهش چشمگیر صادرات فرش دستباف ایران که در چند سال اخیر به یک‌دهم و به کمتر از ۴۰ میلیون دلار در سال تنزل یافته است گفت: در کنار تحریم‌های برون‌مرزی، شعارزدگی و بی‌عملی در مدیریت داخلی این هنر- صنعت، نبود تبلیغات داخلی و خارجی، رشد تصاعدی بهای مواد اولیه، اصرار به شتاب در بازگرداندن ارز حاصل از صادرات فرش، بی‌توجهی به رقبا و استفاده نکردن از دانش و ابزار بازاریابی نیز پدیدآورنده این ناخوش‌احوالی فرش بوده‌اند.

عضو انجمن علمی فرش ایران همچنین با ذکر امیدواری‌ها برای بقا و بهبود فرش ایران در آینده افزود: فرش ایرانی –اگرچه با کاهش کمیت تولید- باقی خواهد ماند و به همت هنرمندان گمنام و دلسوزان این هنر- صنعت فرهنگ و هنر و هویت این سرزمین را نمایندگی خواهد کرد.
مدیرمسئول مجله گلجام پس از مرور بیم‌ها و امیدها به ذکر برخی توانمندی‌های ویژه در فرش دستباف ایران و کنشگران این عرصه پرداخت و توجه به آنها را موجب اعتلا و بقای این هنر دانست.

در ادامه این نشست فیلم کوتاه «دلبافته‌ها» که به سفارش شرکت فرش آستان قدس رضوی به کارگردانی وجیه‌الله شیرمحمدی و تهیه‌کنندگی محسن زین‌العابدینی تولید شده است به نمایش درآمد.
 







دفعات مشاهده: 138 بار   |   دفعات چاپ: 26 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار




 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 12

کل کاربران ثبت شده: 529

بازدیدهای روز جاری: 385

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb