بزرگترین مشکل تولیدکنندگان فرش چیست؟
قیمت خیلی از فرشها طی سه سال گذشته رشد 100 درصدی داشته است.
محمدیان - یک تولید کننده فرش دستی کردستانی - توضیح داد: بزرگترین مشکل امروز تولیدکنندگان فرش، تهیه مواد اولیه است؛ قیمت مواد اولیه افزایش یافته و در برابر آن کیفیت مواد کاهش مییابد؛ به عنوان مثال، پیش از این پشمها و رنگهایی که به کار برده میشد غالباً خارجی و باکیفیت بود اما امروز اینگونه نیست و کیفیت مواد اولیه به شدت پایین آمده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان فرش در کشور، افزایش هزینهها و قیمت فرش است؛ قیمت خیلی از فرشها در سه سال گذشته رشد 100 درصدی داشته که این تورم در قیمت فرش، کم سابقه است.
تولید کننده فرش دستی کردستانی تصریح کرد: بازار داخلی در بعضی شهرهای کشور تقریباً مناسب است و خرید فرش خوب جا افتاده و مردم تمایل خوبی برای خرید این نوع فرشها دارند. از سویی، تمایل به بافت فرش در بین مردم کم شده است که میتوان افزایش هزینهها و کاهش جمعیت خانوادهها را دلیل کم شدن این تمایل دانست.
محمدیان اضافه کرد: با توجه به بالا رفتن هزینهها، دستمزدها هم بالا رفته است که این امر نیز کار تولید را با مشکل روبرو کرده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر تقاضا و ایجاد تنوع در تقاضاها، تنوع خوبی در صنعت فرش به وجود آمده و امروز شاهد افزایش سایزها، طرحها و رنگها در فرشبافی هستیم.
همزبان، یکی از تولیدکنندگان فرش ایرانی از آذربایجان شرقی نیز به خبرنگار ایسنا گفت: هزینه مواد اولیه روز به روز در کشور افزایش مییابد و این افزایش هزینه، تولید کننده را با مشکل روبرو کرده که موجب کاهش تمایل به بافت قالی در بین قالیبافان شده است.
همزبان افزود: کاهش صادرات یکی دیگر از مشکلات موجود است که بازار فرش ایرانی را با مشکل روبرو کرده است؛ قسمت اعظمی از بازار فرش ایرانی در کشورهای عربی بود که امروز برای صادرات به این کشورها با مشکل روبرو هستیم.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین دلیل قیمت بالای فرش دستبافت در کشور، هزینه بالای مواد اولیه و دستمزد بافنده است که با کاهش این هزینهها میتوان شاهد کاهش قیمت بود.