انجمن علمی فرش ایران- اخبار فرش
هنر صنعت فرش دستباف نیازمند مدیرمتخصص است نه تخصص در مدیریت

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/6/5 | 
 

هنر صنعت فرش دستباف نیازمند مدیرمتخصص است نه تخصص در مدیریت


انتخاب مدیر فرشی جوان، گزینه ای پیش روی وزیر صنعت با تجربه وزرای دولت تدبیر و امید در هفته اول حضور در وزارتخانه ها، انتصاب معاونین و مدیران را در دستور کار داشته و در این مدت هر یک از وزرا چندین حکم انتصاب صادر کرده اند.

به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، انتصابات در شرایطی جریان دارد که تا کنون وزاری دوبت یازدهم ثابت کرده اند که برنامه ای برای عزل و نصب اتوبوسی ندارند و ابقای برخی مدیران دولت دهم دور از انتظار به نظر نمی رسد، روندی که رئیس جمهور منتخب نیز پیش از این وعده داده و اعلام کرده بود که افراد بدون نگاه جناحی و تنها با معیار توانمندی و پاک دستی انتخاب خواهندشد.‏
با بررسی روند انتخاب مدیران در دولت جدید، می توان مدعی شد که همه آنچه رئیس جمهور وعده داده بود تحقق یافته، تنها یک موضوع است که شاید کمتر مورد توجه قرارگرفته که البته با توجه به اینکه طی یک هفته گذشته تعداد انتصابات در وزارتخانه در مقایسه با تعداد کل مدیرانی که باید منصوب شوند ناچیز بوده می توان امیدوار بود که توصیه رئیس جمهور به وزرا برای به کار گیری نیروهای جوان تحقق یابد.
بی شک حضور مدیران جوان در کنار افراد با تجربه مزایای بسیاری برای کشور خواهد داشت، که از آن جمله می توان به همتاسازی مدیران، استفاده از جسارت و ریسک پذیری مدیران جوان در برابر احتیاط و عاقبت اندیشی مدیران با تجربه اشاره کرد.
از این رو باید پذیرفت که به همان اندازه که برای برخی از مسؤلیت ها باید بر تجربه مدیران کهنه کار تکیه کرد، در مقابل برای گروهی دیگر از مسؤلیت ها باید برعملکرد برخی مدیران جوان سرمایه گذاری کرد که جسارت را چاشنی عملکرد خود می نمایند.‏
اگرچه برخی از مدیران ارشد از جمله گروهی از وزرا با نگرانی به گزینه انتخاب مدیران جوان نگاه کرده و تلاش می کنند به نوعی وارد این میادن نشوند، اما باید به این گروه از مدیران یادآوری کرد که جمهوری اسلامی در سال های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب و همچنین در دوران ۸ سال دفاع مقدس، با تکیه بر توان مدیران و فرماندها جوان توانست اهداف خود را تحقق بخشیده و به ساحل آرامش برسد.
اشاره به نکته دیگری هم خالی از لطف نیست و آن این مهم که موفقیت مدیران جوان با حمیات شخص وزیر و دیگر مدیران وزارتخانه می تواند به ثبت نمره عالی در کارنامه آن وزراتخانه منتهی شده و به الگویی در سختار مدیریتی کشور تبدیل شود.
وزارت صنعت، معدن وتجارت با توجه به حوزه گسترده مأموریتی و اهمیت آن از جمله نهادهای دولتی است که همواره مورد توجه اذهان عمومی و نماینده های ایشان یعنی رسانه ها است و آنچه که در این مجموعه اتفاق می افتد بر دیگر بخش ها اثرات کوتاه و بلندمدت زیادی دارد.
ازاین رو انتخاب مدیران جوان برای برخی مسؤلیت ها در این وزارتخانه می تواند نتایج مثبت متعددی داشته باشد و از جمله زیرمجموعه های این وزارتخانه که با داشتن سکانداری جوان و جسور، می تواند به نتایج قابل قبولی دست پیدا کند، مرکز ملی فرش است.
مرکزملی فرش ایران به عنوان تنها متولی فرش دستباف کشور طی سال های فعالیت خود توانسته قدم ها مثبتی در این حوزه بردارد، اما حاشیه های متعدد و مشکلات پیش رو موجب شد تا این مرکز نتواند متناسب به برنامه تدوینی، به نتیجه مدنظر دست پیدا کند.
اگرچه مدیران پیشین این مجموعه تلاش کرده اند با دلسوزی گره از مشکلات فرش دستباف و قالیبافان کشور بگشایند، اما دو خصیصه رفتاری ایشان یعنی احتیاط بیش از حد که در همه ایشان مشترک بود و نداشتن تخصص برخی مدیران موجب شد تا این مجموعه امروز با جایی برسد که نیازمند حضور مدیری جوان، جسور و متخصص باشد.
قطعا ً انتخاب چنین گزینه ای توسط محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نتایج مثبت متعددی برای شخصیت حقیقی و حقوقی این وزیر با تجربه داشته باشد تا به بسیاری از منتقدان که سن ایشان را گزینه ای منفی برای یک وزیر می دانستند ثابت کند که تجربه وی اجازه می دهد تا از مدیران جوان استفاده کند.
در میان گزینه های متعددی که برای هدایت مجموعه مرکز ملی فرش مطرح هستند، اسامی افرادی چون فیصل مرداسی، حمید کارگر، سیدرضی میری، محمدرضا عابد، سیدجلال الدین بصام، علی کریمی و امیرحسین چیت سازیان دیده می شود.‏
در میان این افراد برخی به جایگاهی از تجربه رسیده اند که حضورشان دراین مجموعه در مقام مشاور بیش از رئیس تاثیرگذار خواهد بود و گروهی دیگر نیز به دلیل نداشتن تخصص در این حوزه با مشکلاتی روبرو خواهند شد که مدیران گذشته نیز با آنها روبرو شده اند، چراکه هنر صنعت فرش دستباف بیش از آنکه نیازمند تخصص مدیریت باشد، به مدیر متخصص نیازمند است.‏


منبع: پایگاه علمی پژوهشی فرش ایران
نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی فرش ایران:
http://icsa.ir/find-1.62.285.fa.html
برگشت به اصل مطلب