در آستانه دهه کرامت، فرشهای اهدایی آستان قدس رضوی به حرم حضرت معصومه (س) در قم گسترده شدند.
تعداد ۱۶۲ تخته فرش دستباف بافتهشده در کارگاههای شرکت فرش آستان قدس رضوی در دو شهر کاشمر و مشهد، با مساحتی بیش از هزار و ۶۰۰ مترمربع در آستانه سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و در آیینی ویژه در قم مفروش شدند.
روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در آیینی با حضور تولیت آستان قدس رضوی و تولیت آستان مقدس قم تعداد ۱۶۲ تخته فرش دستباف بافته شده توسط شرکت فرش آستان قدس رضوی، به عنوان هدیهای از برادر به خواهر، از حرم مطهر رضوی به حرم کریمه اهل بیت (س) اهدا شد.
در این آیین که در جوار ضریح مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد، مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی به تشریح فرایند بافت فرشها پرداخت و گفت: این فرشها در مساحتی بیش از ۱۶۰۰ مترمربع و با مشارکت حدود ۲۰۰ نفر قالیباف بهصورت متناوب و غیرمستمر در مدت ۲ سال بافته شدهاند.
حمید کارگر افزود: نقشه، رنگبندی و اندازههای فرشهای بافتهشده به سفارش، خواست و تأیید متولیان آستان مقدس قم بوده و در رجشمار ۳۰ با استفاده از بهترین مواد اولیه و رنگزاهای طبیعی به فرجام رسیده است.
وی با اشاره به این که همه فرایند طراحی، رنگرزی، چلهکشی، بافت و پرداخت فرشها در دو کارگاه متمرکز شرکت فرش آستان قدس رضوی در مشهد و کاشمر انجام شده است گفت: در مجموع بیش از ۳۶۰ میلیون گره با دستان هنرمندان قالیباف شکلدهنده این دستبافتههای ارزشمند بودهاست.
مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی با قدردانی از تأکید تولیت آستان قدس رضوی بر حفظ و تقویت هنر اصیل فرش دستباف ایران، وجه اشتغالزایی در این زمینه را قابل توجه دانست و گفت: اینکه متولیان اماکن مقدسه حمایتکننده مفروش شدن این اماکن با دستبافتههای ایرانی باشند، از یک سو به تداوم اشتغال در این حوزه کمک میکند و از سوی دیگر این هنر ارجمند ایرانی را حفاظت میکند.
کارگر با اشاره به این که آذین یافتن اعتاب مقدسه و اماکن متبرکه به دستبافتههای اصیل ایرانی زیبنده شأن و منزلت این اماکن است افزود: این امر جدا از ایجاد و حفظ اشتغال در هنر- صنعت فرش دستباف ایران، موجب میشود زائران بر دستبافتههایی اصیل و ارزشمند قدم بگذارند.
گفتنی است در پایان این آیین که از شبکه قرآن نیز بهصورت زنده پخش میشد، دو تولیت آستانهای مقدس مشهد و قم بهصورت نمادین دو تخته از فرشهای اهدایی را در بالای سر ضریح مطهر گستردند و بر آن نماز گذاردند.
|