انجمن علمی فرش ایران- اخبار دانشگاه
سالانه بیش از 200 نفر دانشجو از رشته مرمت فرش فارغ التحصیل می شوند

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1391/9/29 | 

سالانه بیش از 200 نفر دانشجو از رشته مرمت فرش فارغ التحصیل می شوند

به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ سالانه بیش از 200دانش آموخته رشته بافت، تکمیل و مرمت فرش دستباف از دانشگاه های کشور فارغ التحصیلان شده و به جمع هنرمندان رفوگر کهنه کاری که به تماشای افول این هنر اصیل ایرانی نشسته اند، اضافه می شوند. اما این درحالی است که  رئیس اتحادیه رفوگران فرش دستبافت می گوید: این هنر در داخل کشور دیگر اشباع شده و هیچ تقاضایی برای به کار گیری آن نیست و اگر هم باش بسیار اندک و ناچیز است. 
 در سال های نه چندان دور، فرش دستبافت بعد از نفت دومین کالای با ارزش صادراتی ایران بود و علاوه بر بافت، سایر مشاغل مرتبط با آن نیز از رونق خاصی برخوردار بودند، اما ضعف مدیریت داخلی و حضور رقبای پر قدرت، فرش دستبافت ایران را از نفس انداخت و به دنبال آن رفوگران فرش نیز یکی پس از دیگری از کار بیکار شدند. 
 بر اساس این گزارش، با این که دانشگاه ها و موسسات دولتی هنوز در حال جذب دانشجوی فرش دیگر به مانند گذشته جذابیت نداشته و اکثر هنرمندان این رشته به دنبال کار در خارج از کشور می گردند. 
 طی یک آمار میدانی کمتر از دو درصد هنرمندان رفوگر فرش که تحصیلات آکادمیک و تجربه موفق کاری داشته اند برای نگهداری و حفاظت قالب در گالری ها یا انبارهای  فرش خارج از کشور جذب شده اند و بقیه به مشاغلی غیر مرتبط با فرش مشغول هستند. 
 گفتنی است، رفوگران فرش از بیمه تامین اجتماعی با عنون مرمتگر فرش دستبافت استفاده می کنند اما این حرفه جز مشاغل سخت به حساب می آید چرا که فرش طبق یک طرح و نقشه مشخص به تدریج بافته می شود در حالی که مرمت یک فرش که بخش زیادی از آن از بین رفته باشد باید با هنرمندی خاص رفوگر با تطبیق طرح و نقش قسمت های سالم با بخش آسیب دیده احیاء شو که به تخصص ، تبحر و تخیل قوی نیاز دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی فرش ایران:
http://icsa.ir/find-1.63.164.fa.html
برگشت به اصل مطلب