در ادامه سلسله نشست های هفتگی انجمن علمی فرش ایران، نشست تخصصی «تبلیغات و بازاریابی برای فرش دستباف ایران» به میزبانی موزه فرش ایران برگزار شد.
به گزارش انجمن علمی فرش ایران، این نشست با همکاری انجمن علمی فرش ایران و موزه فرش ایران، با سخنرانی دکتر حمید کارگر، روز دوشنبه ۹ دی ماه ۹۸ از ساعت ۱۴ تا ۱۶ برگزار شد.
رییس انجمن علمی فرش ایران در ابتدای این نشست با اشاره به کارکردهای متنوع فرش ایرانی از جمله جنبه های مختلف فرهنگی، تاریخی، هنری، اشتغالزایی و ارزآوری، دوام و ماندگاری در بازارهای کنونی و نیز توسعه و گسترش حضور در بازارهای جدید را مهم دانست و «تبلیغات» را به عنوان یکی از ابزارهای مهم این مسیر معرفی کرد.
حمید کارگر در ادامه به تشریح آمیخته بازاریابی (۴P) در حوزه فرش دستباف پرداخت و ضمن بررسی هر یک از عناصر چهارگانه «محصول»، «قیمت»، «کانال های توزیع» و «پیشبرد فروش»، ویژگی های قابل تأکید فرش دستباف ایران در فرایند تبلیغات و بازاریابی را برشمرد.
وی همچنین با اشاره به پنج تصمیم مهم در فرایند تبلیغات، فرایند تعیین «هدف» در تبلیغات، سنجش میزان «بودجه» مورد نیاز، انتخاب «رسانه» موثر و نیز لزوم «ارزیابی» تبلیغات را مورد تأکید قرار داد.
وی با معرفی انواع رسانه های یاریگر تبلیغات، معایب و محاسن هر یک را برشمرد و چهار شیوه ای را که روان شناسان برای یادگیری معرفی کرده اند در فرایند تبلیغات نظیرسازی کرد و روش های «نفی و اثبات»، «طرح ناگهانی»، «شرطی سازی» و «استدلالی» را برای تبلیغ فرش دستباف کاربردی دانست.
رئیس انجمن علمی فرش ایران در بخش دیگری از سخنانش با مرور برخی تجربه های ناکام تبلیغاتی در دوره های پیشین، به تشریح بایسته های مقدماتی شکل دهی کمپین تبلیغاتی برای فرش دستباف پرداخت و اهمیت رسانه ها و فضاهای جدیدی همچون شبکه های اجتماعی و مقوله تجارت الکترونیک را یادآور شد.
شایان ذکر است این سلسله نشستهای تخصصی با همکاری انجمن علمی فرش ایران و موزه فرش ایران به صورت آزاد و رایگان هر هفته میزبان علاقه مندان است.
|