| تاریخ ارسال: 1392/4/11 | 

گزارش برگزاری مجمع عمومی عادی انجمن علمی فرش ایران در سال 1392 (نوبت دوم)

 

گزارش برگزاری مجمع عمومی عادی انجمن علمی فرش ایران در سال 1392 (نوبت دوم)


مجمع عمومی عادی انجمن علمی فرش ایران در سال 1392 (نوبت دوم)

 

نوبت دوم مجمع عمومی عادی انجمن علمی فرش ایران با حضور اعضاء پیوسته این انجمن در هشتم تیرماه 1392 با دستور جلسه 1) انتخاب هیأت رئیس مجمع 2) ارائه گزارش عملکرد انجمن و 3) بررسی و تصویب صورت مالی انجمن در محل دفتر انجمن علمی فرش ایران رأس ساعت 17 با تلاوتی چند از آیات قرآن مجید شروع شد.

 

دکتر سید جلال الدین بصام رئیس انجمن که جهت ارائه گزارش عملکرد انجمن در دوره جاری اولین سخنران این جلسه بود اظهار داشت: یکی از مشکلات جدی انجمن سازمان‌های بالادستی مخصوصاً سازمان ثبت شرکت‌ها و سازمان امور مالیاتی است. وی اظهار داشت ثبت انجمن جدید حدود هشت ماه به طول انجامید که فرآیند سخت و بسیار طولانی بود که به نوعی سال نخست انجمن جدید به ثبت خودش گذشت که می‌بایست این مسئله به صورت جدی با کمیسیون انجمن‌های علمی کشور مورد پیگیری قرار گیرد و به شکلی ثبت انجمن‌ها در اداره ثبت تسهیل شود.

مجمع عمومی عادی انجمن علمی فرش ایران در سال 1392 (نوبت دوم) 

 

دکتر بصام از مهمترین اقداماتی که انجمن در دستور کار خود دارد بحث فعال سازی کمیته‌ها و گروه‌های تخصصی انجمن دانست و گفت در جلسات اول هیئت مدیره تصمیم بر این شده که گروه‌ها و کمیته‌های تخصصی انجمن با فراهم آوری شرایط لازم فعال شوند. وی همچنین اشاره به دانشنامه فرش داشت و گفت: در سال 1386 تهیه و تدوین دانشنامه فرش توسط دکتر امیرحسین چیت سازیان کلید خورد که قرار بود ظرف مدت دو سال به انجام برسد که بنا به دلایلی این امر محقق نشد و تا کنون سیر تهیه و تدوین دانشنامه ادامه دارد.

 رئیس انجمن علمی فرش ایران اظهار داشت از مجموع 290 مقاله‌ای که مقرر بود برای دانشنامه فرش تدوین شود بیش از 80 درصد آن (238 مقاله) نگاشته شده و در دست داوری، ویرایش فنی یا ویرایش ادبی است. از تعداد 238 مقاله نگارش شده بیش از 30 درصد آن‌ها نهایی شده و نزدیک به 50 درصد دیگر تأیید شده و مراحل ویرایش را طی می‌کند و یک پنجم باقی مانده در دست داوری است.  

وی افزود به ازای مابه التفاوت 52 مقاله تکمیلی نیز تعداد 66 مقاله در دست تألیف است و برای 93 مقاله در حال رایزنی برای تعیین مولف آن هستیم. از مجموع 159 مقاله مورد نظر امید می‌رود که بتوان تعداد مقالات کافی برای تکمیل مقالات دانشنامه به دست آورد.

 رئیس انجمن علمی فرش ایران گفت: در عین حال در طی 9 ماه گذشته تعداد 38 مقاله بنا به دلایل مختلف از جمله تکراری بودن، فاقد منبع بودن و ... از 290 مقاله اولیه حذف شدند. تعداد 37 مقاله نیز توسط داوران مردود شمرده شدند. همچنین افزود مولفین 74 مقاله و داوران 43 مقاله یا انصراف دادند و یا از ادامه همکاری خودداری کردند. 

بصام در خصوص دانشنامه فرش گفت: کار در دست اجرا با تیمی 226 نفره در حال پیگیری است و با توجه به گستردگی تیم یک مدیریت اجرایی قوی می‌طلبد که متأسفانه با ضعف‌هایی تا کنون از سوی بنیاد دانشنامه نگاری ایران مواجه بوده که امیدواریم ظرف مدت چند ماه با تکمیل مقالات ویرایش اول آن به اتمام برسد.

 دکتر بصام در خصوص فصلنامه گلجام نیز گفت: در سال 1391 شماره‌های 16 و 17 و 18 آماده و چاپ شد و در سال 1392 شماره 19 چاپ و شماره 20 آماده چاپ و شماره 21 در مرحله صفحه آرایی می‌باشد. وی همچنین خاطر نشان کرد گلجام در سال 1391 موفق به دریافت جایزه فصلنامه برتر هنر توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد و در سال 1390 از سوی دفتر ریاست جمهوری حائز تقدیر بود که البته جوائز آن به سختی وصول شد.

مجمع عمومی عادی انجمن علمی فرش ایران در سال 1392 (نوبت دوم) 

 

بصام در مورد تأخیر در چاپ گلجام اظهار داشت: گلجام چند شماره با تأخیر در چاپ همراه است که کمی مسائل مالی در آن دخیل بوده که اخیراً با مرکز نشر دانشگاهی قراردادی به امضاء رسیده که امتیاز چاپ به تعداد 500 نسخه به این مرکز با شرایطی خاص واگذار شده؛ البته کمی کیفیت چاپ پایین آمده که در حال رایزنی برای افزایش کیفیت نیز هستیم. بصام همچنین در مورد برخی اظهار نظرها این نکته را متذکر شد که در خصوص مجلات علمی تاریخشان زیاد مهم نیست چون مطالب علمی به این زودی‌ها دستخوش تغییر نمی‌شوند و از این بابت نگرانی نداریم. با این حال بصام گفت باید به سمتی حرکت کنیم که همچون نشریات معتبر علمی جهانی که تا چندین شماره بعد از شماره فعلی خود را آماده دارند، گلجام نیز دو سه شماره آینده خود را آماده داشته باشد و با تغییرات احتمالی دچار عقب افتادگی در چاپ نشویم.

 رئیس انجمن علمی فرش ایران در گزارش همکاری انجمن با سازمان‌ها و نهادها گفت: متأسفانه مشکلات و طی مراحل اداری و مالی از عمده مشکلات ما در عقد قراردادها با نهادها می‌باشد که امیدواریم با پیگیری که انجام می‌شود این مسائل مرتفع شوند. وی عمده همکاری‌های انجمن را به شرح زیر اعلام کرد: 

·         عضویت پیوسته در شورای انجمن‌های علمی کشور

 ·         هماهنگی برای اجرای طرح تحقیقاتی بررسی فرش هند 

·         هماهنگی برای برگزاری جشنواره فرش برتر

 ·         فصلنامه علمی پژوهشی مشترک با دانشگاه بیرجند 

·         فصلنامه علمی پژوهشی مشترک با دانشگاه کاشان

 

دکتر بصام از عمده فعالیت‌های دیگر انجمن به موارد زیر اشاره داشتند:

 ·         تشکیل جلسه با دبیران انجمن‌های علمی دانشجویی فرش 

·         معرفی 7 استاد مسلط به زبان استانبولی به کمیسیون انجمن‌های علمی

 ·         معرفی اساتید به سازمان ملی استاندارد جهت همکاری در تهیه و تدوین استانداردهای مرتبط با فرش دستباف 

·         فعال شدن مجدد سایت انجمن به نشانی www.icsa.ir

 ·         فعال شدن سایت فصلنامه گلجام و انجام فرآیند دریافت و داوری مقالات از طریق سایت به نشانی www.goljaam.icsa.ir 

·         اعزام تعدادی از دانشجویان دانشگاه هنر به کاشان

 ·         حضور در نمایشگاه بزرگ فرش تهران 

·         هماهنگی با انتشارات فرهنگان و اهدا سه جلد کتاب به اعضاء

 ·     عضو گیری انجمن با جذب 11 عضو پیوسته، 2 عضو وابسته، 4 عضو مرتبط و 67 عضو دانشجویی در سال 1391 و در مجموع داشتن 134 عضو پیوسته، 48 عضو وابسته، 162 عضو مرتبط و 253 عضو دانشجویی 

رئیس انجمن علمی فرش ایران در پایان گفت: در مقطعی هستیم که دولت در حال تغییر است. لذا برای رئیس جمهور منتخب پیشنهاداتی را ارائه دادیم که در صورت تحقق برای فرش کشور و روند علمی فرش مفید خواهند بود که این موارد به شرح زیر می‌باشند:

 ·         ارتقاء جایگاه فرش به سازمانی تحت نظر ریاست جمهوری 

·         با توجه به تعداد زیاد فارغ التحصیلان سازمان کارشناسی فرش تشکیل و در خصوص ساماندهی کمی و کیفی فرش فعالیت نماید.

 ·         در دستگاه‌های اجرایی فرش اتاق فکر فرش تشکیل شود 

·         مشکلات انجمن‌ها با سازمان‌های مالیاتی حل شود

 

در ادامه یکی از اعضا پیوسته انجمن به انتقاد از ارتباط انجمن با اعضا پرداخت و گفت باید انجمن ارتباط بهتر و مستقیم‌تری را با اعضا داشته باشد.

 

سید محمد مهدی میرزاامینی مدیر سایت انجمن هم در ادامه به بیان توضیحاتی در خصوص سایت پرداخت و گفت: سایت انجمن در مدت کمتر از یک سال است که مجدداً راه اندازی شده و از اعضا خواهش می‌کنم که مطالب و یادداشت‌های خود را که به نوعی مرتبط با فرش و فعالیت‌های انجمن هست جهت ارتقاء محتوایی سایت و استفاده سایر اعضا برای ما ارسال نمایند تا انشاالله شاهد سایتی مفید در حوزه فرش دستباف کشور باشیم.

 

در ادامه جلسه خانم دکتر موسوی لر خزانه دار انجمن در خصوص فعالیت‌های انجام شده توضیحاتی ارائه نمودند. وی اظهار داشت که در انجمن باید انرژی‌های جدید وارد شوند و سازمان‌هایمان را به سمت سازمان‌های مجازی هدایت کنیم. خزانه دار انجمن افزود مسئله مالیات برای انجمن که تشکلی غیر انتفاعی است مسئله حادی است و می‌تواند برای اعضاء هیئت مدیره که بدون دستمزدی به فعالیت می‌پردازند ایجاد دردسر نماید که می‌بایست به صورت جدی مورد پیگیری قرار گیرد و انجمن‌ها از معافیت‌های مالیاتی برخوردار شوند.

 مجمع عمومی عادی انجمن علمی فرش ایران در سال 1392 (نوبت دوم)

وی همچنین در مورد درآمدها و هزینه‌های انجمن گفت: انجمن به سختی دخل و خرج خود را ساماندهی می‌کند و با این که هزینه‌ها بیشتر از درآمدهای انجمن است اما مأموران مالیاتی تنها به گردش مالی نگاه می‌کنند و برای انجمن مالیات می‌بندند که باید بررسی کنیم چرا اصلاً انجمنی که درآمدی نداشته و جزء موسسات غیرانتفاعی است باید مشمول مالیات شود و محکم روی این مسئله تآکید داریم که انجمن نباید مالیات دهد.

مجمع عمومی عادی انجمن علمی فرش ایران در سال 1392 (نوبت دوم) 

دکتر موسوی‌لر همچنین پیشنهاد داد که برای بهتر شدن شرایط هنری و وضعیت هنر کشور وزارت هنر تشکیل شود. وی افزود همانطور که برای ورزش کشور اهمیت قائل می‌شویم می‌بایست به هنر کشور نیز اهمیت دهیم و برای ساماندهی آن وزارت هنر تشکیل شود.

در ادامه به درخواست دکتر موسوی‌لر جناب آقای محمد رضا عابد بازرس انجمن و خزانه دار دوره قبل انجمن به تشریح درآمدها و هزینه‌های انجمن پرداخت. آقای عابد گفت: مجموع درآمدهای انجمن از سه طریق حق عضویت اعضاء، بودجه‌ای مصوب از سوی وزارت علوم و درآمدهای متفرقه شامل فروش مجلات، طرح‌های اجرایی و ... می‌باشد. وی افزود در سال گذشته مجموع درآمدهای انجمن 24 میلیون تومان بوده است. در حالی که هزینه‌های انجمن حدود 32 میلیون تومان بوده. ایشان در پایان با اعلام موجودی حساب‌های انجمن در بانک‌های مختلف و میزان اوراق مشارکت انجمن ختم جلسه را اعلام نمودند.
تهیه و تنظیم گزارش: سید محمد مهدی میرزاامینی

کلیدواژه ها: دکتر موسوی لر | مجمع عمومی انجمن | انجمن علمی فرش ايران | دکتر سيد جلال الدين بصام | محمدرضا عابد |

دفعات مشاهده: 4578 بار   |   دفعات چاپ: 1145 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 85 بار   |   0 نظر



   
عضویت در انجمن


 
روزشمار




 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 32

کل کاربران ثبت شده: 531

بازدیدهای روز جاری: 1727

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb