| تاریخ ارسال: 1394/6/22 | 

گزارش نشست آسیب شناسی روش تدریس دروس طراحی فرش در دانشگاه ها

برگزاری کارگاه آسیب شناسی روش تدریس طراحی فرش در دانشگاه ها


نشست تخصصیبه گزارش روابط عمومی انجمن علمی فرش ایران؛ در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران صبح روز پنجشنبه ۹۴/۶/۵ ازساعت ۱۰،کارگاهی با عنوان «آسیب شناسی روش تدریس دروس طراحی فرش در دانشگاه ها»، از سوی انجمن علمی فرش با حضور استادان و دانشجویان این رشته برگزار شد.

بر اساس این گزارش؛ در خلال کارگاه های بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف، کارگاهی با عنوان آسیب شناسی روش تدریس دروس طراحی فرش در دانشگاه ها از سوی انجمن علمی فرش با حضور استادانی همچون علی کوهپایه حقی،جعفرقلی دادخواه، اکبر مهدی ای، علی خلیقی و کریم میرزایی برگزار شد. سوال اساسی این کارگاه حول این موضوع بود که چگونه می توان روش تدریس در دانشگاه ها را برای بالا رفتن بازدهی دانشجویان رشته فرش بهبود بخشید. استادان حاضر در این کارگاه نظرات خود درباره این موضوع را مطرح کردند و در ادامه دانشجویان به طرح سوال های خود پرداختند.  

بر پایه این گزارش؛ یکی از مسائل مهم مطرح شده زیاد شدن رشته فرش در دانشگاه های مختلف و کمبود تعداد اساتید این رشته است. پایین بود تعداد استاد نتیجه ای جز پایین آمدن کیفیت تدریس را نخواهد داشت. موضوع دیگری که در این زمینه مطرح می شود پایین بودن انگیزه دانشجویان است چرا که برخی از دانشجویان این رشته بدون انگیزه وارد رشته فرش می شوند . هنگامی که انگیزه لازم در دانشجو وجود نداشته باشد، روش تدریس استاد هرچقدر هم درست باشد باز نتیجه ای در پی نخواهد داشت. علاقه مندی دانشجویان رشته فرش به کاری که می کنند از محوری ترین بحث های اساتید این کارگاه بود و در مقابل دانشجویان از نبود انگیزه برای ایجاد علاقه به فرش سخن می گفتند و اینکه با نبود بازار مناسب برای جذب این دانشجوها طبیعتاً انگیزه و علاقه دانشجو به فرش نیز به وجود نمی آید.  

در ادامه گزارش، بحث بر سر دلیل به وجود نیامدن این انگیزه ادامه پیدا کرد و همچنین درباره جذب بیشتر دانشجویان فرش به بازار فرش های ماشینی صحبت شد. مشکلات حوزه فرش و مسائل دوره تحریم یکی از علت های عدم توانایی جذب دانشجوها در بخش فرش دستباف است. دلیل دیگر این موضوع ویژگی تولید انبوه بودن بخش فرش ماشینی است و اینکه حساسیت زیادی در این بخش نسبت به طراحی وجود ندارد. هرچند در ظاهر طرح های اجرا شده بر روی فرش های فرش ماشینی نیز همان طرح فرش دستباف است اما با دقت بیشتر بر روی طراحی در زمینه فرش ماشینی متوجه می شویم که ریشه و اساس آن سست است و کمبودهایی دارد.  

در پایان این نشست به این موضوع نیز اشاره شد که از مشکلات بخش فرش دستباف نیز یکی این است که هنوز تولید فرش دستباف از نظر نوع نگرش به شکل سنتی است و هنوز پشتوانه علمی پیدا نکرده است، از سوی دیگر بافنده به دلیل بالا بودن میزان ریسک و سنگین بودن هزینه مواد اولیه به دنبال طراح مطرح می گردد و به دانشجو این رشته اعتماد نمی کند. گفتنی است؛ بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران تا هفتم شهریورماه در محل دایمی نمایشگاه های تهران از ساعت 10 تا 20 در حال برگزاری است و انجمن علمی فرش ایران کارگاه ها وبرنامه های مختلفی در زمینه مسائل مختلف فرش در آن اجرانموده است.


جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

جلسه

کلیدواژه ها: طراحی سنتی | آموزش طراحی فرش | طراحی فرش | نمايشگاه 24 |

دفعات مشاهده: 4211 بار   |   دفعات چاپ: 1215 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



   
عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 39

کل کاربران ثبت شده: 508

بازدیدهای روز جاری: 534

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb