| تاریخ ارسال: 1391/8/15 | 

رقبای ایران، قالی بافی را علمی و دانشگاهی اجرا می‌کنند

رییس اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرش دستبافت روستایی اصفهان:

رقبای ایران، قالی بافی را علمی و دانشگاهی اجرا می‌کنند

رییس اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرش دستبافت روستایی استان اصفهان گفت: جلوگیری از کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها، کاهش آسیب‌های اجتماعی، بالابردن سطح اقتصاد روستایی، ایجاد ارزآوری برای کشور و... از مزایای گسترش و توسعه فرش بافی در روستاهاست.

علی شهبازی درگفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اصفهان، در حاشیه برگزاری پانزدهمین نمایشگاه تخصصی_صادراتی فرش دستبافت اصفهان اظهار کرد: حدود 80 درصد فرش کشور در روستاها و شهرهای دارای بافت روستایی بافته می‌شود.

وی افزود: متاسفانه به دلیل افزایش دو برابری قیمت مواد اولیه در سال جاری و پایین بودن دستمزدها تولید فرش مناطق روستایی استان کاهش 50 درصدی داشته است و با توجه به اینکه 80 درصد مواد اولیه فرش دستبافت وارداتی است دولت باید قیمت مواد اولیه را پایین بیاورد.

رییس اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرش دستبافت روستایی استان گفت: بافت فرش در ایران عمدتا در کنار دامداری و کشاورزی انجام می‌شده است، اما در حال حاضر با توجه به مزیت‌های سفارش پذیری، سرعت بالای کار و ...باید به سمت قالی بافی در مجتمع‌های کارگاهی حرکت کنیم.

شهبازی ایجاد رشته‌های دانشگاهی فرش دستبافت را گامی مثبت در اعتلای این هنر در کشور قلمداد کرد و گفت: هیچ کجای دنیا به اندازه ایران از تنوع و کیفیت نقشه و طرح فرش برخوردار نیست اما رقبای ایران مانند ترکیه در سال‌های اخیر قالی بافی را به طور علمی و دانشگاهی اجرا کردند که موفقیت‌های چشمگیری در صادرات به دست آوردند.

وی تاکید کرد: جلوگیری از کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها، کاهش آسیب‌های اجتماعی، بالابردن سطح اقتصاد روستایی، ایجاد ارزآوری برای کشور و... از مزایای گسترش و توسعه فرش بافی در روستاهاست.

رییس اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرش دستبافت روستایی استان خاطر نشان کرد: اجرای کامل طرح بیمه قالی بافان از عوامل تقویت کننده فرش بافی مناطق روستایی کشور است.

شهبازی افزود: با توجه به افزایش سطح تحصیلات دختران نگاه به قالی بافی مانند سابق نیست بلکه این حرفه را شغلی سنتی و مربوط به دوران‌های قدیم تصور می‌کنند و بیشتر تمایل به کار در خارج از منزل دارند که این مورد نیز در کاهش تولید، اثر خود را دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دفعات مشاهده: 4231 بار   |   دفعات چاپ: 1036 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 99 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 1

مهمانان حاضر در پایگاه: 11

کل کاربران ثبت شده: 508

بازدیدهای روز جاری: 479

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb