| تاریخ ارسال: 1400/1/6 | 

فرصتی برای تکاپوی علمی در گستره فرش

گفت و گو با دکتر احمد اکبری (عضو هیئت‌مدیره انجمن علمی فرش ایران و دبیر کمیته علمی پنجمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران)
نظر به پیشرفت سریع علم و تکنولوژی در سال‌های اخیر و ضرورت به کارگیری منابع به‌روز و کارآمد در حوزه‌های مختلف علوم به‌ویژه هنر- صنعت فرش دست‌باف؛ بی شک یکی از بهترین و مؤثرترین منابع و عرصه‌هایی که می‌تواند منجر به هم‌گرایی اثربخش علم و عمل شود، همایش و کنفرانس‌های ملی و معتبر دانشگاهی است که با ایجاد فضای تعامل و هم‌اندیشی و نیز میدان علمی میان دانش‌پژوهان، اساتید، دانش‌آموختگان و هنرمندان با ارائه دستاوردها و یافته‌های علمی و پژوهشی فراهم می‌شود.

در این راستا با استعانت از خداوند متعال؛ انجمن علمی فرش ایران خرسند و مفتخر به برگزاری «پنجمیـن همایش ملـی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران» در تاریخ‌های ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ماه سال جاری خواهد بود. لذا بدینوسیله از تمام پژوهشگران، محققان، اساتید، دانش‌آموختگان، دانشجویان، هنرمندان، کارآفرینان و صاحب‌نظران فرهیخته در حوزه فرش دست‌باف دعوت می‌شود تا با حضور فعال خویش بر غنای هر چه بیشتر آن بیفزایند. این همایش به همت انجمن علمی فرش ایران با همکاری دانشگاه شیراز به انجام رسیده است. در این راستا گفتگویی با دکتر احمد اکبری (عضو هیئت مدیره انجمن علمی فرش ایران و دبیر کمیته علمی همایش) انجام شده که به بررسی روند این همایش و اهمیت آن پرداخته شده است.
اهداف جزئی شما از برگزاری این همایش چیست؟
فرش دست‌باف، یکی از کالاهای فرهنگی و نفیس ایران به شمار می‌آید و سالانه حجم قابل‌توجهی از این کالا به کشورهای اروپایی صادر می‌شود. به‌همین دلیل، نیاز است تا پژوهش‌های نوینی در راستای افزایش راندمان تولید، کاهش هزینه‌های تولید، استراتژی‌های بازاریابی و شیوه‌های فروش انجام گیرد. تاکنون در همایش‌های گوناگون و نشریات پژوهشی متعددی همانند نشریه گلجام (نشریه علمی پژوهشی تخصصی فرش دست‌باف) به مباحث علمی فرش پرداخته است؛ اما، یکی از این همایش‌ها که تاکنون به مدت چهار دوره ادامه یافته است و در اردیبهشت ۱۴۰۰ هجری‌شمسی پنجمین دوره آن برگزار خواهد شد، همایش مذکور است که در چهار دوره گذشته با عنوان همایش ملی دانشجویان و دانش‌آموختگان فرش دست‌باف برگزار شده است. در این همایش فرصت ویژه‌ای برای دانشجویان و دانش‌آموختگان فرش دست‌باف مقاطع مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد فراهم می‌شود تا افزون بر ارائه دستاوردهای علمی خود، در همایش‌ها و محیط‌های علمی رسمی‌ حضور یابند؛ بنابراین، همایش مذکور افزون بر ارائه دستاوردهای نوین در حوزه فرش دست‌باف، فرصتی برای ایجاد نگرش علمی‌تر و جدی‌تر دانشجویان و دانش‌آموختگان به رشته خود است.
برنامه ریزی این همایش از چه زمانی آغاز شد؟
در نشست هیئت‌مدیره انجمن علمی فرش ایران که در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۹۹ هجری‌شمسی برگزار شد، در خصوص برگزاری پنجمین دوره همایش دانشجویان و دانش‌آموختگان فرش بحث و تبادل نظر شد. سپس، در مدت زمان کوتاهی، شورای سیاستگذاری همایش، دبیر علمی و دبیر اجرایی همایش تعیین شد. پس از تعیین ارکان همایش، جلسات متعددی برگزار و در هر یک شیوه‌نامه‌ها، محورها و چارچوب‌های همایش تعیین شد.  
در صورت امکان، بخش‌ها و برنامه‌های این همایش را بفرمایید؟
براساس طرح‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ارسال و ارائه مقاله به صورت شفاهی یکی از مهم‌ترین بخش‌های همایش به شمار می‌آید. بخش دوم این همایش، داوری و تقدیر از پایان‌نامه‌های دفاع شده در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مرتبط با فرش است. سومین بخش این همایش، دانشجوی نمونه و برتر در حوزه فرش است. دانشجویان و دانش‌آموختگانی که در تمامی زمینه‌های تجاری، صنعتی و علمی فرش دست‌باف فعالیت کرده‌اند، به عنوان کاندیدای انتخاب دانشجو و دانش‌آموخته برتر به رقابت با یکدیگر بپردازند؛ اما، یکی از بخش‌های جدید همایش که در دوره‌های گذشته برگزار نشده، مراسم بزرگداشت اساتید و درگذشتگان فرش دست‌باف در سال‌های اخیر است. اساتیدی که در دوره حیات خود از هرگونه تلاش برای این هنر دریغ ننموده و آثار برجسته‌ای از خود باقی گذاشته‌اند.
  علاقه‌مندان به شرکت در «پنجمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران»  قادر به ارسال چه نوع آثار پژوهشی هستند؟
دانشجویان، دانش‌آموختگان و تمامی علاقه‌مندان به شرکت در این همایش می‌توانند آثار پژوهشی خود را در قالب مقاله و پایان‌نامه ارسال کنند. نیاز به توضیح است، برای ارسال مقاله باید از شیوه‌نامه تنظیم مقاله مندرج در سایت انجمن علمی فرش به نشانی icsa.ir استفاده نمود و مقالات را براساس شیوه‌نامه استاندارد تنظیم نمود. افزون بر این، موضوع مقالات ارسالی به همایش باید در هشت محور کلی مدیریت و اقتصاد فرش، جامعه‌شناسی فرش، آموزش، پژوهش و ترویج فرش، طرح، نقش و زیبایی‌شناسی در فرش، فرش و سایر هنرها و کارکردها و فرش و کرونا بگنجد.
همچنین، تمامی علاقه‌مندان به شرکت در این همایش می‌توانند پایان‌نامه‌های دفاع شده در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری که در محورهای مرتبط همانند اقتصاد فرش، مواد اولیه و رنگرزی، بازاریابی، طرح و نقش و جامعه‌شناسی با فرش دست‌باف انجام شده برای داوری ارسال نمایند.
ارزیابی مقالات و آثار پژوهشی این همایش را چه کسانی برعهده دارند؟
از ابتدای تأسیس انجمن علمی، تأمین بخش علمی فرش دست‌باف دغدغه موسسان و هیئت‌مدیره این انجمن بوده است. در همین راستا، اعضای شورای سیاستگذاری همایش سعی کرده تا افرادی مجرب و خبره را برای ارزیابی علمی مقالات و پایان‌نامه‌های همایش انتخاب کند. افزون بر این، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی گوناگون که در حدود پانزده دانشیار و بیست استادیار هستند، اعضای هیئت داوران این همایش به شمار می‌آیند.
با توجه به برگزاری پنجمین دوره این همایش، به نظر شما تأثیرات این همایش بر جامعه هدف چه بوده است؟
شاید بتوان مهم‌ترین جامعه هدف این همایش را دانشجویان و دانش‌آموختگان فرش به شمار آورد. برگزاری چنین همایشی می‌تواند دانشجویان را در فضای رقابتی قرار داده و عامل انگیزشی برای ارائه دستاوردهای علمی و حضور در فضاهای علمی و همایشی باشد.
آیا این همایش ظرفیت تبدیل به همایش بین‌المللی را دارد؟
مراکز علمی پژوهش در حوزه فرش دست‌باف، معطوف به ایران نبوده و در کشورهای گوناگونی همانند هند، ترکیه و آمریکا نیز وجود دارد. از سوی دیگر، بسیاری از دانشجویان و دانش‌آموختگان فرش دست‌باف در دانشگاه‌های کشورهای اروپایی زیرنظر اساتید دانشگاه‌های بین‌المللی مشغول تحصیل هستند؛ ازاین‌رو، برگزاری چنین همایش‌هایی در سطح بین‌المللی می‌تواند مورد استقبال پژوهشگران بین‌المللی قرار گیرد و از قابلیت تبدیل این همایش به همایش بین‌المللی برخوردار است.
کلیدواژه ها: پژوهشگران | دانشجویان | دانش آموختگان | پنجمین همایش |

دفعات مشاهده: 4355 بار   |   دفعات چاپ: 225 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار




 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 1

مهمانان حاضر در پایگاه: 10

کل کاربران ثبت شده: 513

بازدیدهای روز جاری: 284

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb