عباس سیاحی و کارگاه رنگرزی سلطان آباد در شیراز(به بهانه بیماری عباس سیاحی)

 | تاریخ ارسال: 1391/12/18 | 

عباس سیاحی و کارگاه رنگرزی سلطان آباد در شیراز(به بهانه بیماری عباس سیاحی)

 

گزارش از: شهدخت رحیم پور _ دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت


عباس سیاحی را همه کسانی که با فرش سرو کار دارند می شناسند و غیر فرشی ها با چهره او در فیلم گبه معمولا آشنایند. برای جمع و جور کردن پایان نامه کارشناسیم با ایشان بیشترآشنا شدم و لطف ایشان و راهنمایی هایشان فراموشم نمی شود.

کارگاه رنگرزی سلطان آباد در شهرک صنعتی شیراز واقع شده است و بنیانگذار این کارگاه بزرگ که در سال های 1371تا1375 اوج فعالیت خودرا سپری می نمود، کسی جز عباس سیاحی نبود که با حدود 460 کارگر در آن کارگاه مشغول به رنگرزی سنتی بودند. وقتی به آن کارگاه مراجعه نمودم گل محمد کارگر افغانی کارگاه آنجا بود و آقای یزدانی دوست و همکار آقای سیاحی که میزبانم بودند.

استاد عباس سیاحی

فضایی وسیع و سوت و کور که نخ های سبز رنگ را گل محمد دست تنها از پسشان بر می آمد و ظاهرا تنها کسی بودکه مشتاق به دانستن نسخه های رنگرزی سیاحی. در مواجهه با این فضا هم سردرگم بودم و هم از اندوه ممتدی که بر فرش مستولی میشد نگران!

سیاحی با گرمی تمام و با حوصله پاسخگوی سوالاتم برای شناخت رنگرزی در فارس بود اما او را در کارگاه ندیدم مسئولیت کارگاه محول شده بود به یزدانی که با حسرت و دل پر درد از ماجرای کارگاه سخن می گفت وگل محمد که شاید لطف سیاحی هنوز او را علاقه مند نگاه داشته بود.

هزار و یک طرح و برنامه برای فرش وجود دارد و پیوسته به سبک شعرا  پس از مرگشان از آنان تقدیر می نماییم. در حاشیه طرح و برنامه ها نه ارج گذاشتن بر بزرگان فرش وجود دارد و نه آشنا شدن دانشجویان رنگرزی با آنها تا بتوانند با شناخت کمبودهایشان در کنار شناختن حسن هایشان در فرش به سبکی متفاوت در رنگرزی دست یابند. سیاحی بیمار است ودر بستر. عکس های زیر راویان کارگاه سلطان آباد...


تابلو کارگاه رنگرزی سیاحی

محیط درون کارگاه

مواد رنگزای طیبعی در کارگاه

فعالیت! کارگاه

گل محمد عضو باقیمانده کارگاه

تصویر دیگری از محوطه کارگاه

گل محمد در حال رنگرزی

یزدانی دوست و همکارسیاحی در کارگاه


کارگاه رنگرزی استاد سیاحی بهمن 1391


دفعات مشاهده: 7747 بار   |   دفعات چاپ: 1397 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 96 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 30

کل کاربران ثبت شده: 508

بازدیدهای روز جاری: 507

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb