| تاریخ ارسال: 1392/7/12 | 

ساخت مستند فاخر10 قسمتی قالی آذربایجان کلید خورد

ساخت مستند فاخر10 قسمتی قالی آذربایجان کلید خورد

 

مستند قالی آذربایجان


مراسم رونمایی از تحقیقات مستند به همراه کنفرانس خبری تولید مجموعه جدید مستند فاخر 10 قسمتی قالی آذربایجان با حضور رئیس صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی، رئیس اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و بافندگان قالی ایران و عوامل ساخت این مستند برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی اتحادیه قالی تبریز، در این مراسم ابتدا معاونت سیمای استان، با اشاره به تولید 15 قسمت مستند قالی آذربایجان از سال 86 تا 90 در مرکز از تلاشهای عوامل تولید تقدیر و تشکر نمود.
سید محسن لطیفی با تاکید بر نگاه ویژه معاونت سیمای استان به هنر- صنعت قالی، ابراز داشت: در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، ضرورت توجه به صادرات غیر نفتی برای کشور بیش از پیش احساس می شود و نقش و جایگاه رسانه ملی در برجسته نمودن اولویت های اقتصادی از جمله هنر- صنعت قالی که عمده صادرات استان آذربایجانشرقی در کشور می باشد، دارای اهمیت ویژه ایی است.
 
مستند سازی قدمی مهم بر ارج نهادن به ارزش های قالی کشور
رئیس اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و بافندگان قالی کشور، در این مراسم با تاکید بر اهمیت تولید قالی و نقش محوری آذربایجان در این زمینه گفت: هنر- صنعت قالی چنان در این سرزمین ریشه دوانده است که جزو هویت و فرهنگ مردم آذربایجان شده است.
وی با تاکید بر اهمیت ساخت مستند قالی آذربایجان و پخش آن از شبکه های ملی و بین المللی گفت: آذربایجان بعنوان پایتخت قالی جهان مشهور است و یکی از راهکارهای اثبات این عنوان مستند سازی داشته های قالی منطقه می باشد.
اسماعیل چمنی افزود: بایستی واقعیت های هنر- صنعت قالی ایران را در این مستندها نشان داد، تا با الگوسازی مناسب قالیبافان به داشتن شغل خود افتخار نمایند و از سویی برای بحث اشتغال کشور نیز دارای اهمیت می باشد، زیرا با توسعه هنر- صنعت قالی، بسیاری از مشکلات از جمله مهاجرت روستاییان و گسترش شغل های کاذب و... قابل حل است.
عضو شورای شهر تبریز، خواستار تشکیل کارگروه هنر و صنعت قالی در آذربایجان شرقی شد و گفت: در استانهای قالی خیز با حضور مقامات ارشد استانی باید کارگروه هنر- صنعت قالی به وجود آید و در مجلس شورای اسلامی نیز تشکیل فراکسیون هنر- صنعت قالی در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: 8 میلیون نفر در کشور از هنر- صنعت قالی ارتزاق می کنند و لازم است توجه بیشتری به این بخش شود و اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و بافندگان قالی کشور آماده هر گونه همکاری با سازمان صدا و سیما می باشد.
 
موضوعاتی که برای اولین بار مطرح می شوند
محقق و نویسنده مستند قالی آذربایجان نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: با توجه به ایده پردازی و بررسی های انجام یافته، موضوعات 10 گانه انتخاب شده تاکنون مورد تحقیق مکتوب و مستند سازی قرار نگرفته و برای اولین بار در رابطه با قالی آذربایجان مطرح خواهند شد و در آینده می تواند مورد استفاده محققان و هنرمندان دیگری قرار گیرد.
امید بنام افزود: در 15 قسمت قبلی این مجموعه به برخی جوانب قالی آذربایجان پرداخته شده و در این مجموعه 10 قسمتی جدید تلاش خواهیم داشت وجه جدیدی از داشته های قالی منطقه را مورد بررسی قرار دهیم.
وی با اشاره به انجام 8 ماهه تحقیقات مجموعه در سال 1390 که با انجام سفرهای متعدد به جمهوری آذربایجان، مشهد، تهران و تحقیقات میدانی و کتابخانه ایی در تبریز بوده است گفت: موضوعاتی نظیر قالی چهار فصل - گنجینه های قالی شاه طهماسبی - نقش قالی در دوران مشروطه تبریز- گنجینه قالی های تاریخی تبریز در موزه فرش ایران - بزرگان قالی آذربایجان در خراسان - نقش قالی تبریز در جمهوری آذربایجان - گنجینه قالی های ابریشمی هریس، استادان بزرگ تولید قالی تبریز، استادان طراح قالی تبریز و صنعت قالی شویی در تبریز را می توان نام برد.

امید بنام

 
صدا و سیمای استان آذربایجان شرقی حامی فعالین واقعی قالی آذربایجان
رئیس سازمان صدا و سیمای آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با استقبال از تهیه و تولید مستند قالی آذربایجان در شبکه سهند گفت: قالی هنر اول و صنعت اول آذربایجان است و بی شک آذربایجان پایتخت هنر- صنعت قالی در جهان است.
علی نواداد افزود: سازمان صدا و سیما در گذشته هم قدم های ارزشمندی برای معرفی این هنر- صنعت برداشته و پخش برنامه " ایلمک سسی" از رادیو تبریز نیز نمونه ای از این اقدامات است.
وی افزود: خوشبختانه با توجه به تولید 15 قسمت در گذشته، قدم مکمل این اقدامات از امروز برداشته می شود و مستند جدید قالی آذربایجان با تلاش هنرمندان و محققان امر در سازمان صدا و سیمای آذربایجان شرقی تولید می شود.
وی تاکید کرد: با کمال شهامت اعلام می کنیم که صدا و سیما تا هر جایی که مرکز ملی فرش ایران، سازمان صنعت و معدن و تجارت استان و اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان قالی شهرستان تبریز، قدم پیش گذارد برای تحقق این امر حرکت خواهد کرد.
 
برای تولید 40 قسمت مستند فاخر قالی آذربایجان،عهد و پیمان عاطفی بسته ایم
تهیه و کارگردان مستند قالی آذربایجان نیز در سخنان کوتاهی گفت: ما با عوامل تولید این مجموعه مستند، عهد و پیمان عاطفی بسته ایم تا 40 قسمت آن را ادامه دهیم که با کلید خوردن تولید این 10 قسمت، اکنون 25 قسمت آن محقق می شود.
حمید عطالو ضمن اشاره به قول مساعد مشارکت مرکز ملی فرش ایران و اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان قالی شهرستان تبریز، از همکاری اداره فرش استان نیز قدردانی نمود.
وی با اشاره به در پیش بودن مراحل مختلف تولید این مجموعه مستند گفت: امروز پیش تولید مجموعه با رونمایی از 10جلد تحقیقات انجام شده در450 صفحه توسط محقق و نویسنده محترم مستند، آقای امید بنام آغاز می گردد.
 
در ادامه مراسم تفاهم نامه همکاری در مجموعه مستند، به امضاء رئیس صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی و رئیس اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و بافندگان قالی کشور رسید.

منبع: روابط عمومی اتحادیه قالی تبریز
کلیدواژه ها: مستند قالی آذربايجان | مستند قالی | اميد بنام | صدا و سيمای استان آذربايجان شرقی |

دفعات مشاهده: 4979 بار   |   دفعات چاپ: 1157 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 75 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 14

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 225

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb